Auto & Tech

surfajte po svom

Aside Banners

Proširenja za Firefox koja će ovaj browser učiniti još korisnijim

Piše , Objavljeno

Možda niste znali, ali Firefox je ultimativni papučar od preglednika. Za razliku od ostalih koji vam nalažu kako ćete i što raditi na internetu, Firefox je spreman sve svoje potrebe staviti na stranu i raditi baš kako vi želite.

Mozilla Firefox logoProširenja za Firefox mnogima od vas neće biti novost i okrenut ćete očima na činjenicu da pišemo o ovome, ali susreli smo i više od nekoliko korisnika koji nisu čuli za ovu mogućnost preglednika kojeg koriste.

Na adresi https://addons.mozilla.org/ možete pronaći desetke tisuća proširenja koja će vašem pregledniku dati nove sposobnosti, oduzeti neke stare, ili jednostavno ušminkati njegov izgled. Kako bismo vam dali malo zaleta i motivacije, nabrojat ćemo neka proširenja koja su nama posebno draga.

DownThemAll!

DOWNTHEMALL!Prije ili kasnije, svi smo se pronašli u situaciji da želimo spremiti ogromnu količinu slika s neke stranice, ali nam je bilo mrsko right-click-save-asati svaku od njih. DownThemAll! je proširenje uz koje ovi i slični problemi modernih kolekcionara slika postaju stvar prošlosti. Naravno, DTA ima još mogućnosti, ali nama je drag upravo zbog ove.

Flashgot

Flashgot je, najkraće rečeno, DownThemAll za Flash sadržaje. Omogućuje download YouTube video zapisa, ali i onih drugih za koje postoji veća šansa da ćete ih htjeti preuzeti na disk.

Lazarus

lazarusLazarus je nevjerojatno nenametljiv i vrlo ćete vjerojatno zaboraviti da ste ga i instalirali. Barem dok ga prvi put ne zatrebate. Naime, radi se o zgodnom dodatku koji će marljivo pamtiti sve što tipkate i u slučaju da vam se Firefox sruši (a ponekad to zna napraviti), vratit će vam cijeli blog/forum post, baš u onom stanju u kojem je bio prije nesreće. U idealnom svijetu Lazarus bi bio suvišan, u ovom našem je neprocjenjiv.

Awesome Screenshot

AWESOME SCREENSHOTZa kraj ovog teksta ostavljamo Awesome Screenshot koji, kako mu i samo ime kaže, omogućava hvatanje slika web stranica, uređivanje istih raznim linijama i strelicama i potom instantno spremanje istog online radi lakšeg dijeljenja s prijateljima. Možda vam neće trebati često, ali dobro dođe, pogotovo kada nekome treba nešto objasniti.

 

Nabrajanje svih korisnih proširenja nezahvalan je posao jer ih ima previše. Uz to, potrebe individualnih korisnika variraju i nemoguće je predvidjeti što će nekome od vas biti korisno ili zanimljivo. Ali ohrabrujemo vas da posjetite službenu stranicu s addonima i provedete neko vrijeme razgledavajući. Jer nema smisla ograničavati se uz preglednik koji može sve.

TAGOVIaddon browser firefox korisno

Komentiraj