Auto & Tech

Sati lete k'o minute

Aside Banners

Provjerite koliko ste točno vremena protratili na Facebooku

Piše , Objavljeno

Koliko god mi to mrzili priznati, na Facebook se iznimno lagano zakačiti. A jednom kada vas usiše i uhvati u taj mrežni zanos, sati protraćeni na njemu samo se množe.

facebook

Mark Zuckerbeg i njegovi ‘prijatelji’ su iz svoje sobice u studenskom domu 4. veljače 2004. pokrenuli Facebook, stranicu koja 10 godina nakon tog događaja slovi kao jedna od najznačanijih u povijesti interneta. Čak 1,1 milijarda korisnika, milijuni fotografija i statusa, nebrojeni lajkovi, pokeovi i poslani requesti… sve je to dio našega života već punu dekadu.

Neki su se na ovaj društveno-računalni fenomen zakačili odmah, neki nakon par godina, a neki se i dan danas vrlo spretno odupiru, čekajući dan kada će veliki Facebook napokon pasti. Nas, koji smo na ovoj mreži potratili sate i sate svog (bez)vrijednog života, ipak zanima o kojim se to brojkama otprilike radi. TIME magazin je tako složio ovaj zanimljivi kalkulator, koji daje neke itekako zanimljive odgovore na pitanja koja možda nismo trebali niti postaviti.

facebook

Metodologija primijenjena na ovom kalkulatoru nije u potpunosti znanstveno prihvatljiva, pošto je teško reći koliko se vremena dnevno provede aktivno ‘radeći’ na Facebooku, a koliko je on samo pozadinska smetnja, ali jednom kada unesete svoju slobodnu procjenu, kalkulator će povući podatke s vašeg profila i izračunati točno vrijeme i broj akcija koje ste obavili od svoje prve registracije. Možemo reći da je to jedna od onih ‘igrica’ koje ne daju sasvim točan podatak, ali sasvim su znakovit pokazatelj kako trošimo svoje vrijeme. Ajmooo, ima li tko jači?!

TAGOVIdruštvena mreža facebook internet kalkulator Mark Zuckerberg

Komentiraj