Auto & Tech

Neka poživi još 100

Aside Banners

Najstariji torrent na The Pirate Bayu slavi 10. godišnjicu, nikada nećete pogoditi o čemu se radi

Piše , Objavljeno

Slavna piratska stranica The Pirate Bay s radom je počela krajem 2003. godine, a neki od još uvijek aktivnih torrenta su se pojavili upravo u ovo vrijeme prije 10 godina. Najstariji od njih je…

pirate bay

Oni koji su prije 10 godina imali sreće biti među prvima koji su posjećivali tada sasvim svježu torrent stranicu The Pirate Bay, znaju da je ona u početku bila u potpunosti na švedskom, te je sadržavala svega nekoliko stotina torrenta. No padom nekih piratskih giganata i donošenjem novih, mnogo strožih zakona za suzbijanje ilegalnog skidanja materijala s interneta, The Pirate Bay se probija u prvi plan, a od onda traje mukotrpna borba protiv svih onih koji žele srušiti ovu stranicu.

No vratimo se na početak i te prve dane 2004. godine, kada je korisnik imena ‘Wallis’ na stranicu uploadao knjigu The Secret Recipe E-books, kompilaciju autora Todda Wilbura, u kojoj se nalaze recepti (uglavnom se radi o pretpostavkama) nekih od najmisterioznijih i najlegendarnijih jela i pića pop kulture, od Coca-Cole i McDonald’s umaka, pa sve do slavne Soup Nazi juhe od luka. Zanimljivo štivo, nema šta… no to nije razlog posebnog značaja ove e-knjige. On pak leži u činjenici da se radi o najstarijem aktivnom torrentu postavljenom na stranici The Pirate Bay, koji je 29. ožujka ove godine proslavio svoj deseti rođendan. Pa eto, neka mu je sretan, i neka ih poživi još 100!!

pirate bay

Tako je pobijena stara urbana legenda koja govori o Revolution OS-u (dokumentarac o Linuxu iz 2001. godine) kao najstarijem torrentu na ovoj stranici, ali istina jest da se on pojavio tek 31. ožujka, što će reći da je za prvakom kasnio dobra dva dana, te se mora zadovoljiti tek brončanom medaljom.

pirate bay

A sada imate pravo jednom pogađati što se smjestilo na drugom mjestu. Da, da… upravo tako… radi se o pornografiji! Italian Teens Home Video živi od 30. ožujka 2004. godine, a pitamo se koliko je samo usamljenih muškaraca usrećio u tom periodu? Ništa uživanje, sve je to za edukaciju!

TAGOVIe-book pirati pronografija the pirate bay torrent

Komentiraj