Auto & Tech

Sve na jednom mjestu

Aside Banners

RetroEngine Sigma emulira retro igrice sa čak 28 različitih konzola i sve je što nam treba za ostatak života

Izgleda kako danas svatko izbacuje svoju varijantu retro mini-konzole, ali ovo malo čudo ima sve na jednom mjestu!

Piše , Objavljeno

Nedavno nas je jako obradovao Nintendov NES Classic Edition, minijaturna konzola namijenjena prvenstveno igranju klasičnih retro igara, a čini se kako je to otvorilo svojevrsnu pandorinu kutiju za sve ostale koji žele profitirati na retro-maniji. Ipak, od svega što se nudi na tržištu najviše nam je za oko zapeo RetroEngine Sigma, mikro-konzola koja je za sada još uvijek u fazi prototipa, ali obećaje uistinu puno. Točnije, radi se o svojevrsnom emulatoru koji omogućava igranje starijih naslova sa čak 28 različitih klasičnih konzola, od Gameboya preko Playstationa pa sve do Nintenda 64. E to je posao!

retro 2

Konzola dolazi sa dva USB utora za kontrolore, jednim kontrolerom i Bluetooth adapterom, a u “sustav” se ulazi preko aplikacije na tabletu ili mobitelu. Ona služi kao svojevrsna tražilica za naslove koji se potom skidaju (na žalost, pošto RetroEngine Sigma nema ispunjene baš sve potrebne copywrite uvjete, morati ćete malo upregnuti svoje web tražilice da pronađete igre) na 16GB micro SD karticu, a onda se ta ista igrica može pokrenuti izravno s konzole. Dobra je stvar što RetroEngine Sigma podržava i 4K medije, pa ako postoji takva opcija, igranje retro igara postaje uistinu zanimljiv doživljaj.

retro 1

Ova je konzola trenutno u procesu crowdfunding kampanje, a već je odavno premašila početni zahtjev za 20 tisuća dolara te mjesec dana prije isteka stoji na nekih 170 tisuća skupljenih dolara. Osnovni model koji je još uvijek dostupan se tako može ugrabiti za svega 59 dolara (oko 400 kuna) što uistinu nije puno love, ali će se do isporuke trebati strpiti barem do polovice iduće godine. Naravno, oni kojima je sve ovo jednostavno previše komlikacija uvijek mogu skidati već postojeće emulatore i ROM-ove, ali ako već možemo birati, ovo se čini kao mnogo primamljivije rješenje. Piši nam pet komada, pa nek se nađe!

TAGOVIGaming igrice konzola retro retroengine sigma

Komentiraj