Auto & Tech

Energija budućnosti

Aside Banners

Revolucionarne Tesline baterije bi mogle biti jedan od najvažnijih izuma 21. stoljeća

Piše , Objavljeno

Elon Musk je u posljednjih 15-ak godina promijenio način na koji gledamo električne automobile i putovanje u svemir, a sada se okreće nečem daleko svjetovnijem: baterijama!

gigafactoryMožda je još uvijek daleko ispred svog vremena, ali Elon Musk se svojski trudi promijeniti svijet na bolje i usput postati Tony Stark (ili se to barem tako čini, možda lik ima neki masterplan za uništenje svijeta, a mi bez pogovora pušimo njegove fore) pa nakon električnih automobila, motora budućnosti i novih načina osvajanja svemira njegov najprepoznatljiviji brand, Tesla, za kraj mjeseca najavljuje predstavljanje svog najnovijeg proizvoda: potpuno nove, “zelene” vrste baterija koje bi napokon mogle i trebale dati nadu u svjetliju budućnost za našu planetu i nas.

Na konferenciji najavljenoj za 30. travnja bi tako trebale biti predstavljene kućne i tvorničke baterije zajedno sa svim njihovim prednostima i eventualnim manama, uz naznaku područja na kojima se još može raditi i postići određeni napredak, a koje bi se trebale proizvoditi u ogromnoj Teslinoj tvornici Gigafactory u Nevadi. Analitičari i stručnjaci već sada najavljuju kako bi ove baterije mogle iz temelja promijeniti industriju, a njihova bi niska cijena trebala dati malo žešći poguranac “čistoj i zelenoj budućnosti”. Od tvornica preko automobila pa sve do naših domova, ovakav bi način pohrane energije u kombinaciji s obnovljivim izborima iste možda i mogao spasiti čovječanstvo od sigurnog uništenja u koje srlja, a mi se samo nadamo kako još uvijek nije prekasno za to!

TAGOVIbaterije budućnost čista energija Elon Musk energija tehnologija zelena energija

Komentiraj