Auto & Tech

Džepni gramofon

Aside Banners

RokBlok je prijenosni gramofon s kojim možete slušati vaše ploče bilo gdje i bilo kada

Jedna od najvećih mana gramofona jest što uistinu nisu praktični za uporabu izvan vlastitog doma, ali RokBlok je doskočio i tome!

Piše , Objavljeno

Gramofonske ploče i vinil-kultura još uvijek lete visoko na krilima velikog povratka ovom pomalo zaboravljenom načinu slušanja glazbe, a iako to ne želimo priznati, oživljavanje vinila dugujemo prije svega hipsterima i njihovom ponovnom otkrivenju emocije i nostalgične snage koju nikakav drugi audio format ne može postići. Vinil je ipak nešto posebno, ali uz sve svoje očite audiofilske prednosti, ima i jednu poprilično veliku manu. Naime, ako želite slušati ploče, treba vam gramofon, a oni su čak i u svojem najmanjem obliku prilično veliki i nezgrapni te nimalo jeftini.

rokblok1

Problemu je doskočio RokBlok, novi Kickstarter gadget koji je u prvih par dana već skupio preko 200 tisuća dolara (a tražilo se samo 50 tisuća dolara) i svakako se ističe kao jedan od većih ovogodišnjih crowdfunding hitova. Radi se o malenom uređaju koji je smješten u drvenu kutijicu od bambusa te doslovno stane u dlan ruke, a njegova težina od svega 90 grama ga čini idealnim za furanje bilo gdje i bilo kada. Ima Bluetooth konekciju i trajnost baterije od 4 sata, što znači da će zadovoljiti apetite nekakvog kraćeg putovanja ili izleta, a nije loše imati ovakvog malca na nekom tulumu, kada treba malo podići atmosferu dobrim starim klasicima.

RokBlok se koristi vrlo jednostavno, a sve što treba jest staviti ga na ploču (koja ipak mora stajati na ravnome). Kada se uključi, ploča ostaje statična, a za razliku od klasičnog gramofona, RokBlok je taj koji se kreće po njezinim brazdama i reproducira zvuk. Možda to nije najbolji i najkvalitetniji zvuk koji ćete čuti, ali tu u igru upada onaj Bluetooth kojim se ovaj gadget može spojiti na bilo koji zvučnik ili drugi uređaj poradi bolje reprodukcije. Čak i da nije tako, 59 dolara (oko 400 kuna) koliko treba izdvojiti za RokBlok u ranoranilačkoj fazi uistinu nije mnogo, a ako ga i naručite, možete ga očekivati negdje u rujnu 2017. godine.

TAGOVIaudio gramofon gramofonska ploča kickstarter ploča rokblok vinil zvučnik

Komentiraj