Auto & Tech

RL black mirror

Aside Banners

Ruski milijarder 100% uvjeren da će do 2045. godine moći učiniti ljude besmrtnima

Piše , Objavljeno

Ne, nije nova epizoda Black Mirrora. Ovaj ludi Rus obećaje kako će do 2045. godine biti moguće da živimo zauvijek, i to će nam omogućiti ni manje ni više nego on, piše The Sun. 38-godišnji biznismen Dmitry Itskov tvrdi da ima plan kako uploadati ljudski karakter i osobnost u umjetni mozak nakon čega ćemo napokon ostvariti najdugovječniji ljudski san o besmrtnosti.

Ovo je plan u 4 jednostavna koraka:

  1. dekodiranje osobnosti starije osobe koja se potom pretvara u kompjuterski kod
  2. osobnost je utisnuta na umjetni mozak
  3. umjetni mozak instalira se na robota ili uploada na kompjuter
  4. čovjek živi zauvijek kao robot ili hologram

Screenshot_5

Credit: The Sun

“U narednih 30 godina pobrinut ću se da svi možemo živjeti zauvijek,” samouvjereno tvrdi mladi biznismen, nadodajući kako je 100% siguran da će se to dogoditi jer inače ne bi ni počinjao ovaj projekt.

Dmitrij, koji je zaradio milijardu funti od svoje moskovske internetske medijske kuće New Media Stars, potrošio je milijune pomažući znanstvenicima u radu na njegovom snu. Vjeruju da mozak funkcionira na isti način kao i računalo i da se može prenijeti na različita tijela.

Screenshot_6

Osnovana 2011. godine, Dmitrijeva shema nazvana “Inicijativa 2045” već je prihvaćena od nekoliko vrhunskih ruskih znanstvenika. Trenutno se gradi ogroman istraživački centar koji će se fokusirati na robotiku, kibernetiku i spajanje čovjeka sa strojem.

Tim “inicijative 2045.” smatra da će se složena infrastruktura mozga jednog dana preslikati toliko točno da se možete prenijeti na računalo baš kao što danas radimo s bilo kakvim dokumentom, filmom ili programom. Znanstvenici tvrde da bi do 2035. godine, trebalo bi biti sasvim moguće kontrolirati robota s umjetnim mozgom, po uzoru na ljudski koji će imati osobnost i misli postojećeg čovjeka.

Screenshot_7

To znači da bi stariji ljudi mogli prenijeti svoju svijest na robota prije nego što umru, kako bi živjeli u nedogled.

Nismo znanstvenici niti smo nešto jako pametni, ali nama ovo zvuči kao potencijalno strašna budućnost. Tko god bi prenio našu svijest na hologram bi mogao s njom što god želi…ne? A svi smo gledali filmove i znamo da će takva moć završiti u krivim rukama. Na kraju krajeva, lik sam sebe zove Iron Manom.

Hoće li 2045. biti najgora RL epizoda Black Mirrora, ostaje nam tek za vidjeti.

 

TAGOVIbesmrtnost Dmitry Itskov tehnologija budućnosti Umjetna inteligencija