Auto & Tech

Jer je iPad premali

Aside Banners

Samo smo ga čekali: MacBook selfie stick je vrhunac selfie igre!

Piše , Objavljeno

Bilo je samo pitanje vremena kada će netko namontirati laptop/notebook na selfie stick, a nadamo se kako nitko neće pokušati isto s osobnim računalom!

macbook

Svakoga dana zahvaljujemo božanstvima tehnologije što su nam podarili vjerojatno najveći dar u povijesti čovječanstva: selfie stick! Kako smo donedavno uopće živjeli bez tog štapa za smartphone koji olakšava okidanje sebića uistinu nam nije jasno, ali drago nam je da živimo u vremenu napretka kada su ovakvi podvizi ljudske genijalnosti i inventivnosti mogući. Naravno, u želji da se ovo čudo učini još boljim, ubrzo je došla i verzija za tablete, a sada napokon dolazimo i do sljedećeg velikog koraka u evoluciji. Da, eto nam i selfie stick za MacBook!

Prije nego što poželite počiniti samoubojstvo zapaljivanjem, uzmite duboki udah i smirite se, jer na sreću takvo nešto ne postoji, barem ne u slobodnoj prodaji. Selfie stick za laptop/notebook je djelo konceptualnih umjetnika Moisesa, Johna Yuyia i Toma Gallea, koji su složili prilično masivnu štapinu na koju su nataknuli kilogram težak MacBook te se njime isfurali po centru New Yorka, prateći reakcije mahom začuđenih prolaznika.

macbook 1

Njihov je cilj dakako skrenuti pozornost na stanje modernog društva, zatrovanog nebitnim stvarima i opsjednutog društvenim mrežama i svojom prisutnošću na njima te istražiti dokle su ljudi spremni ići u nastojanjima da budu posebni i u toku s vremenom u kojem žive. Umjetnici su se namjerno podvrgnuli ruglu javnosti, istražujući koliko je uistinu tanka ta granica i koliko je potrebno da netko negdje za ozbiljno isfura ovakvu nebulozu. Jesu li njihovi MacBook selfie stickovi uistinu poslužili za okidanje fotki ili se radilo o običnom fejku neznamo, ali mi smo poruku razumjeli: ljudi, manite se gluposti!

TAGOVIapple društvene mreže laptop macbook notebook selfie selfie stick

Komentiraj