Auto & Tech

Ekran glavu čuva

Aside Banners

Samsung jednostavnim i ludim izumom smanjuje rizik prilikom pretjecanja kamiona

Piše , Objavljeno

Jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća i smrti na cestama je rizično pretjecanje, a Samsung tu opasnost želi (i može) svesti na minimum ovim jednostavnim izumom!

samsung 2Samsungov argentinski ured u Buenos Airesu na čelu s Leom Burnettom dokazuje kako su najbolje ideje obično one najjednostavnije, a nama ostaje samo tući se po glavi što mi nismo smislili tako nešto ili barem bili u mogućnosti da to isfuramo. Naime, Argentina, kao i ostatak svijeta, muku muči s ekipom koja na cestama pretječe kamione i tako ugrožava svoje i živote drugih ljudi u prometu, a zabrinjavajući je podatak kako u toj zemlji svakih sat vremena netko pogine upravo zbog posljedica neopreznih pokušaja zaobilaženja drugih vozila.

Samsung Safety Truck – promo:

Rješenje je u četiri velika ekrana na stražnjem dijelu prikolice koji uživo prenose ono što snima bežična kamera namontirana na kabinu kamiona. Tako vozači iza mogu vidjeti kakav je promet ispred kamiona bez potrebe da proviruju u stranu ili riskiraju zbog loše procjene udaljenosti. Kamera ima čak i opciju noćnog pogleda tako da je presretanje sigurnije i po mraku. Na žalost, sumnjamo kako će se ova tehnologija naći u široj uporabi u idućih 10-ak godina, ali svakako je nešto što bi moglo spasiti nebrojene živote!

TAGOVIekran kamion pretjecanje promet prometna nesreća samsung tehnologija televizor

Komentiraj