Auto & Tech

BlackBerry svakoga dođe glave

Aside Banners

Sean Penn i zloglasni El Chapo su dali neočekivano dobru reklamu za BlackBerry

Piše , Objavljeno

Nekom čudnom kozmičkom slučajnošću je upravo Sean Penn bio jedan od bitnih faktora pri uhićenju opasnog El Chapa, a usred cijele ove priče se ni kriv ni dužan našao i BlackBerry!

chapoBježao je iz zatvora, skrivao se po planinama i usput upravljao narko-carstvom vrijednim na desetke milijardi dolara, a glave ga je vjerojatno došao jedan mali, blesavi Sean Penn. Tako barem stvari izgledaju nakon spektakularnog uhićenja Joaquína “El Chapa” Guzmána Loere, glave meksičkog kartela Sinaloa, koji je po riječima stručnjaka jedan od najvećih i najmoćnijih na svijetu. Maleni El Chapo je već mjesecima u bijegu nakon što je u srpnju 2015. godine pobjegao iz zatvora prokopavši tunel. Meksički su ga marinci ponovno ulovili 8. siječnja ove godine nakon spektakularne filmske akcije, da bi sada na svjetlo dana izašle i neke informacije o tome kako se sve ovo dogodilo.

Naime, izgleda kako je ključnu ulogu u otkrivanju lokacije na kojoj se El Chapo skrivao imao slavni američki glumac Sean Penn, kojeg je narko-boss iz nekog čudnog razloga tražio da ga intervjuira. Penn je to i učinio za časopis Rolling Stone, a sve dogovore, razgovore i sam intervju s El Chapom, kao i vezom između ove dvojice omalenih muškaraca koja je bila meksička glumica Kate del Castillo, je kordinirano uz pomoć BBM-a, BlackBerryeve aplikacije za trenutno slanje poruka (instant messaging).

bbm

Ona je toliko jednostavna za korištenje, da je čak i Penn, čovjek koji se po vlastitom priznanju ne zna služiti niti laptopom i zapravo uopće ne zna proizvode li se oni još uvijek (?!), uspio dogovoriti ovako veliki pothvat s najtraženijim čovjekom na svijetu. Možda nije reklama kakvu su željeli, ali BlackBerry je trenutno u poziciji da mu svaka promocija dobro dođe!

TAGOVIBBM blackberry chat el chapo poruke rolling stone sean penn uhićenje

Komentiraj