Auto & Tech

Mali genijalac

Aside Banners

Šestogodišnji klinac prošao Microsoftov test i postao najmlađi ovlašteni IT tehničar

Piše , Objavljeno

Ne znamo je li IT tehnologija postala toliko jednostavna ili klinci kopčaju stvari sve brže, ali ako s pet godina prođeš test na kojem padaju mnogi odrasli ljudi, znaš da imaš talenta!

qureshi 2Iako situacija s IT tehnologijama, poznavanjem hardvera i programiranjem nije toliko loša kao prije 10-15 godina i dalje možemo reći da većina ljudi nema baš previše pojma o računalima, osim onih osnova za koje ih koriste. Ruku na srce, nije niti potrebno da neki poslovnjak ili domaćica znaju kako umrežiti pet uređaja i sinkronizirati ih kada za to imamo posebno obučene i ovlaštene tehničare. Problemi nastaju kada niti oni nemaju pojma kako obaviti neke osnovne računalne radnje!

Izgleda da to nije slučaj s malim Ayanom Qureshijem, šestogodišnjim dječakom iz britanskog Coventryja koji je s pet godina položio Microsoftov Certified Professional test za IT tehničara te tako postao najmlađa osoba na svijetu kojoj je to uspjelo. Velike zasluge u cijeloj toj priči ima njegov otac Asim, inače IT konzultant, koji ga je od malih nogu upoznavao s računalima i načinom na koji oni funkcioniraju. I sada svaki dan provede barem dva sata s mališanom učeći ga o programima, instalacijama i dijelovima koji sve to pokreću, a klinac to sve upija bez imalo problema.

qureshi

Malac ima svoj “kutak” u kojem je složio svoju mrežu od par uređaja i simultano ih roka kao od šale. Možda mu ne bismo dali da radi neke veće zahvate na našem računalu, ali prilično smo sigurni da o toj tehnologiji zna više od nas. Ayan se ovim poslom želi baviti i kada odraste, a velika mu je želja osnovati britansko IT središte po uzoru na Silicon Valley koje bi nosilo naziv E-Valley. Naravno, želi imati i svoju tvrtku za razvoj računalnih tehnologija, a tko zna, možda baš gledamo nekog novog Billa Gatesa, Stevea Jobsa ili Marka Zuckerberga!

TAGOVIdijete genijalac IT microsoft računalo rekord tehnologija

Komentiraj