Auto & Tech

Šokantno buđenje

Aside Banners

Shock Clock je novi komad tehnologije koji će te probuditi strujnim udarom

Mnogi od nas imaju problema s buđenjem i čini se kako ništa osim macole u glavu ne pomaže, pa će možda jedna zdrava doza jutarnje strujice ispraviti stvari!

Piše , Objavljeno

Malo je stvari koje se mogu usporediti s hororom jutarnjeg buđenja i napuštanja svog toplog ugodnog kreveta kako bi se dovukao na posao gdje mrziš sve svoje kolege, svom šefu želiš zabiti šestar u uho, a svaku minutu koja prolazi osjećaš kako tratiš život uzalud. Normalno je stoga da će se mnogi još dugo nakon što alarm na mobitelu odsvira svoje ili ih njihova bolja/gora polovica odluči odgurati s kreveta ostati krmeljiti po krevetu što će neminovno dovesti do kašnjenja na posao, dobivanja otkaza, izbacivanja iz kuće i završetka priče s heroinom u nekoj zabitoj stračari. Želiš li to, sine?!

shock

U Pavloku, ekipi koja stoji iza nekoliko vrlo zanimljivih wearablea, tvrde kako imaju rješenje za te “tvrde spavače”, a ono se zove Shock Clock. Čak i oni koji ne znaju zucnuti engleski bi trebali moći pretpostaviti o čemu se radi: ručnom satu koji te elektro-šokira. Da, prije spavanja na ruku staviš ovaj komad tehnologije, preko posebne Pavlok Alarm aplikacije namjestiš vrijeme buđenja i način rada (vibriranje, zvonjava, elektrošok ili sva tri u kombinaciji) i začoriš, a ujutro te dočeka iznenađenje u vidu nježnog vibriranja, lagane melodijice ili poprilično žestokog strujnog udara.

shock 2

Osim što ima funkciju da te uistinu i probudi te razbudi u svega par sekundi, Shock Clock želi postići nešto dublji efekt, a radi se o Pavlovljevom refleksu. Dakle, nizom neugodnih elektro-šokova bi se naše tijelo trebalo naučiti da izbjegne bol time što će se biološki sat adaptirati i učiniti buđenje u pravo vrijeme svojim prioritetom. U Pavloku vjeruju kako se isti princip može primijeniti i na odvikavanje od pušenja ili posjećivanje nedopuštenih internet stranica, ali za takve ćete opcije trebati platiti malo više. Naime, Shock Clock trenutno provodi Kickstarter kampanju (i to iznimno uspješno), a svoj primjerak možete nabaviti za 129 dolara iliti nešto više od 700 kuna ili pak jednostavno nadograditi neki od postojećih Pavlok gadgeta, a ako date koju paricu više, dobijete i gore spomenute opcije dodatnog podešavanja. Čini se idealnim rješenjem problema tvrdog spavanja, osim dvije fatalne mane: lisica je s kojom moraš prospavati cijelu večer, a ako te naživcira ranojutarnje šokiranje, jednostavno skineš taj sat i baciš ga direkt u smeće!

TAGOVIalarm budilica elektro-šok pavlok sat shock clock tehnologija wearable

Komentiraj