Auto & Tech

All-in-one torrent

Aside Banners

Sigurna piratska luka: Bitport je torrent stranica koja nudi sve što vam treba na jednom mjestu

Piše , Objavljeno

Skidanje torrenta je i dalje (uglavnom) ilegalno, ali Bitport će se pobrinuti da naše kršenje zakona svede na apsolutni minimum.

bitport 4Iako svi to radimo (u manjoj ili većoj mjeri), skidanje torrenta je i dalje uglavnom ilegalna radnja koja velike svjetske kompanije godišnje košta milijarde i milijarde dolara. Oni se bore da nekako zaustave tu piratsku pošast, ali jednostavno im ne uspijeva i to iz sasvim jednostavnog razloga: čim ti ukineš jednu poznatu torrent stranicu, na njezino mjesto dođu tri nove. To se nedavno dogodilo s The Pirate Bayom, a to će se događati i u budućnosti. No, što bi bilo kada bi napravili odmak od klasičnih piratskih stranica, preselili se u “oblake” i počeli koristiti nešto modernije i atraktivnije alternative?

Jedna od njih je definitivno stranica Bitport, mjesto na kojem možete pronaći, skinuti i odmah pogledati/poslušati svaki torrent koji vas zanima i sve to u relativno legalnim uvjetima (znači kako se radi o onoj širokoj sivoj zoni u kojoj je sve tehnički ilegalno, ali i gotovo nemoguće dokazivo). Ne radi se o nikakvoj revoluciji (istu je stvar dosta ranije isfurao i Put.io), ali Bitport je za sada najzaokruženiji cloud torrent servis na internetu i zaslužuje da ga proučimo malo pobliže.

bitport 3

Korištenje je iznimno jednostavno: odete na službenu stranicu, registrirate se (klasična besplatna početnička opcija i opcije za plaćanje koje nude više downloada, veće brzine i više skladišnog prostora) i ulogirate u svojevrsnu web konzolu i to je to! Od tamo tražite ili linkate željeni torrent file, koji se sprema na vaš cloud račun od kuda ga onda možete skinuti na vaše računalo ili ga izravno streamati online. Upravo ovo zadnje je veliki plus Bitporta (i sličnih stranica), jer iz jednadžbe izbacuje problematični download i smanjenje brzine (klasična 1 seeder/ 248 leachera situacija) te je streamanje videa gotovo trenutno. Nećemo ulaziti previše u to kako i zašto ovaj sustav funkcionira jer je važno jedino da funkcionira!

bitport 2

Već smo govorili o “sivoj zoni” u kojoj se nalaze korisnici Bitporta, a ona se odnosi na činjenicu da vi nikada ne morate spremati ilegalne torrent dokumente na svoje računalo, već ih jednostavno streamati kroz kodirane veze što krajnjeg korisnika čini gotovo nedodirljivim pred zakonom (ipak, još jednom trebamo naglasiti kako se i dalje radi o piratstvu, što je zločin!). Onaj koji u svemu snosi najviše moguće krivice jest sam Bitport koji zbog toga ima iznimno stroge uvjete korištenja te nikako ne podržavaju distribuciju materijala zaštićenog autorskim pravima te su ga uslijed svake prijave vlasnika dužni ukloniti, ali pošto smo već ustanovili da se radi o kodiranom streamanju na koje je gotovo nemoguće utjecati i na efikasan ga način procesuirati, jasno je kako su i oni uspjeli iskoristiti ovu tehnološku-zakonsku rupicu u svoju korist. Pa eto, ako se već morate baviti gusarenjem, ovo bi mogla biti sasvim solidna opcija!

TAGOVIbittport cloud download file mediji skidanje torrent

Komentiraj