Auto & Tech

Aside Banners

Novi član glazbene ekipe Sony Ericssona

Shodno multimedijskim karakteristikama najnovijeg mobitela Sony Ericsson je za prezentaciju svog W910i modela angažirao multimedijski dvojac iz Groove Armade

Piše , Objavljeno

Sredinom tjedna na virtualnoj press konferenciji japansko švedski telekomunikacijski gigant javnosti je predstavio svog najnovijeg predstavnika serije Walkman – Sony Ericsson W910i. Cijelu priču dodatno je začinio dvojac iz Groove Armade.

Kako i dostoji novom modelu Sony Ericsson je u W910i upakirao neke zanimljive novitete, nikada ranije viđene u predstavnicima ove serije mobitela – tehnologije nazvane SensMe i Shake.

SensMe je neobičan prikaz glazbene arhive pohranjene na mobitelu kao točaka u arhivi te grupiranje istih u playliste. E sad, kako se navedena mogućnost izvršava u praksi nije nam baš najjasnije s obzirom da uređaj nema ekran osjetljiv na dodir tako da ćemo za isprobavanje ove mogućnosti pričekati izlazak mobitela na tržište. Što se pak druge inovacije tiče, predstavljene pod nazivom Shake, ona omogućuje preskakanje pjesama ili vraćanje na reprodukciju prethodne treskanjem uređaja u željenom smjeru. Inovativno? Da. Korisno? Opet ćemo morati pričekati da spomenutu mogućnost isprobamo u praksi.

Što se pak ostalih tehničkih karakteristika tiče navodimo da se radi o kliznom modelu čiji se dizajn u velikoj mjeri oslanja na postojeći model W580i, uređaj sadrži ugrađenu 2 megapikselnu kameru, 40MB ugrađene memorije proširive preko utora za Memory Stick Micro karticu, Bluetooth, ekran razlučivosti 240 x 320 piksela, dimenzije uređaja su 99 x 50 x 12.5 milimetara, teži 86 grama te sadrži ostale brojne multimedijske mogućnosti. Ugrađena baterija trebala bi omogućiti do 20 sati reprodukcije glazbe, do devet sati razgovora te do 400 sati na čekanju. Kao što smo naveli više o tehnikalijama saznat ćete čim se iz prve ruke uhvatimo u koštac s W910i.

Kruna virtualnog predstavljanja, osim samog W910i, bio je nastup Groove Armade. Korisnici koji su pratili konferenciju, a ranije su se prijavili, mogli su pripremiti pitanja za glazbeni duo na koja im je par odgovorio; pod uvjetom da su bila iole suvisla ili po nekom njima bitnom parametru dostojna odgovaranja. Zanimljivo, na pitanje zašto su na nastup u Zagreb došli u totalno okrljaštenom sastavu nisu odgovorili. Pitam se zašto.

Bilo kako bilo Sony Ericsson ima najnovijeg predstavnika namijenjenog ljubiteljima telekomunikacijskih naprava s multimedijskim mogućnostima. SE W910i na tržištu će se pojaviti narednih mjeseci po za sada još uvijek nepoznatoj cijeni.

TAGOVIgroove armada mobitel sony ericsson

Komentiraj