Auto & Tech

Može walkman na kredu?

Aside Banners

Sony oživljava kultni walkman novim modelom koji košta kao solidni rabljeni automobil

Sony je odlučio malo podgrijati vatru izbacivanjem hrpe novih proizvoda, a jedan od njih je i walkman koji košta kao omanji stan u Bangladešu.

Piše , Objavljeno

Možda su zadnjih par godina bili malo uspavani, ali izgleda kako se div Sony ponovno budi i sprema uzeti ono što mu pripada. Na tržište će tako u relativno kratkom vremenu izbaciti liniju novih pametnih telefona, slušalice koje eliminiraju buku, PlayStation VR i jedan ne tako maleni walkman koji dolazi u kombinaciji sa slušalicama. Hmh, u cijeloj ovoj priči nam se taj walkman baš i ne čini pretjerano interesantan… barem dok ne pojmimo kako će koštati 5 500 dolara (iliti nešto više od 30 tisuća kuna)!

sony 2

Prvi impuls nam je da pitamo: “Što je od zlata?!“, a odgovor je u ovom slučaju potvrdan. Radi se o NW-WM1Z walkmanu koji je pozlaćen i teži gotovo pola kilograma, što mu je uz cijenu vjerojatno i jedina bitna zamjerka. Inače se radi o iznimno moćnom uređaju koji može pohraniti 256 GB podataka i reproducirati sve audio formate te svira finih 26 sati FLAC materijala, odnosno 11 sati visokokvalitetnog DSD materijala. Sam walkman košta 3 200 dolara, a u kombinaciji sa slušalicama MDR-Z1R koje su finih 2 300 dolara tvori ediciju nazvanu Signature (u ovom je paketu u stolno pojačalo za slušalice). Slušalice su vrhunske kvalitete i izrade, sa Kimber Kableom koji ih spaja s walkmanom, magnezijskim dijafragmama i aluminijskim rubovima, navlakama od ovčje kože i titanijskim okvirom. Za te pare, teško može bolje…

sony

Glavno je pitanje ipak tko bi potrošio ovakvu lovu na uređaj koji nije baš pretjerano praktičan i koji ne možeš isfurati na lagani đoging ili vožnju tramvajem. Odgovor je naravno ekipa koja cijeni takav naizgled nepotrebni luksuz te će novi Sonyev walkman staviti u dnevni boravak na mjesto gdje ga svi gosti mogu vrlo jasno vidjeti i time pomoći svojem vlasniku da ispadne pravi poznavaoc kvalitetnog prijenosnog audia koji ima malo dublje džepove. A treba netko i tako živjeti!

TAGOVIluksuz NW-WM1Z pozlaćeno signature sony walkman

Komentiraj