Auto & Tech

zamisli civilization na ovom!

Aside Banners

Surface Studio: predivno all-in-one računalo je Microsoftova karta za povratak među velike igrače

Piše , Objavljeno

Nije Microsoft nikad postao mali igrač, ali jako dugo nisu imali uređaj koji svaka osoba želi i mora imati.

Pokušavali su sa Zune mp3 playerima, pokušavali su s Windows telefonima, fitness narukvicama, pokušavali su u posljednje vrijeme s tabletima – i evo, tableti su postali vrhunski i prodaju se znatno bolje nego prije nekoliko godina kada su tek izašli na tržište.

Revolucija Microsoftovih tableta je dovela i do SurfaceBooka, hibrida tableta i prijenosnog računala za kojim smo poludjeli, ali još nismo skupili keša da si ga priuštimo. Kako stvari stoje, ništa od SurfaceBooka jer je Microsoft predstavio našu novu fantaziju, naš novi uređaj iz snova za koji želimo da nam potpuno preuzme život: Surface Studio.

Surface Studio je all-in-one računalo koje je namijenjeno kreativcima i profesionalcima. Zvuči kao već tisuću puta viđena konstatacija, ali kad ga pogledaš – sve ti je jasno. Ili još bolje, kad pogledaš video ad koji ti ne govori koliko je uređaj divan i revolucionaran, nego ti to samo pokaže.

Da, mislimo da bismo bili novi Moebius, Jack Kirby ili Frank Miller kada bismo posjedovali ovu bebu. Crtanje sve u šesnaest, osvojili bismo mnoštvo nagrada i dame bi se bacale na nas da ih portretiramo nage.

Operativni sustav ostaje Windows 10 – pa nas jako zanima koliko će Apple fanboyeva (i fangirlsa, jer ne diskriminiramo) ostati pri tvrdnji da su macovi najbolja stvar ikad za kreativce.

Surface Studio se sastoji od 28-inčnog, 12.5 milimetarskog touchscreena koji može prikazati 13.5 milijuna piksela. To je 63 posto više piksela od sadašnjih 4K ekrana.

Čak je i postolje posebno dizajnirano te se vrlo lako čitav uređaj može pretvoriti u touchscreen stol za veću kontrolu pri crtanju i/ili dizajniranju. Ili ako si čudak koji voli gledati svoje filmove sa spuštenom glavom.

Već danas možeš odraditi prednarudžbu, a početna konfiguracija se sastoji od Intel Core i5 procesora, 1TB prostora za pohranu podataka, 8 GB radne memorije i grafičke jedinice od 2GB. Taj osnovni model će vas stajati 2999 dolara. Cijena najskupljeg modela je 4199 dolara s i7 procesorom, 2TB diska (nadamo se SSD) , 32 GB radne memorije i 4-gigabajtna NVIDIA GeForce 980M. Slanje uređaja počinje 15. prosinca, taman na vrijeme da nam stigne za Božić. Još samo moramo pronaći nekog tko će nam ga kupiti.

youtu.be-BzMLA8YIgG0

Ono što nas je najviše zadivilo je Surface Dial, maleni potenciometar kojim ćeš moći kontrolirati aplikacije još intuitivnije nego prije. On će se kupovati zasebno, ali Surface Studio dolazi sa Surface olovkom. Apple svoju olovčicu naplaćuje 99 dolara.

Nakon Xiaomijevog SF-smartphonea i Surface Studija, Apple će morati razmisliti o inovacijama. Samo ime i tradicija (i eksplodiranje suparnika) više nije dovoljna za uspjeh.

Igra je upravo postala ozbiljna.

 

TAGOVImicrosoft surface

Komentiraj