Auto & Tech

Hrpa video materijala

Aside Banners

Svake se minute na Youtube uploada 100 sati video materijala

Piše , Objavljeno

Youtube je ovih dana proslavio svoj osmi rođendan, a povodom tog događaja, u javnost je pustio neke podatke koji su nas začudili, ali i zadivili.

youtube

Sjeća li se itko kako smo do prije 8 godina gledali video na internetu? Znamo da je bilo nekakvih playera na nekakvim stranicama, ali sve je to nekako u magli. Jer od kada je došao Youtube, dobili smo kolektivnu amneziju i sve ono prije njega jednostavno kao da se nije dogodilo. S pravom zato možemo reći da je Youtube jedan od najznačajnijih proizvoda koji se pojavio u kratkoj povijesti Interneta, te je obilježila naše živote, ali i modernu informatičku tehnologiju.

Ovih dana tako naš dragi prozor u svijet glazbenih spotova, filmova, viralnih videa i klipića s mačkama, slavi svoj osmi rođendan. Želeći nam pokazati kako svakog dana sve više i više raste, Youtube je pustio u međumrežje neke vrlo zanimljive podatke o svom radu.

Tako je zasigurno najzanimljiviji podatak da se svake minute na Youtube uploada 100 sati video materijala. Znači, svake minute! To je nevjerovatnih 144,000 sati video materijala dnevno! Još jedan podatak od kojeg nam se objesila vilica, kaže da ovaj servis mjesečno posjeti čak milijarda jedinstvenih posjetitelja. Dakle, ako ne živite u nekoj divljini ili u krajnjem siromaštvu, vrlo ste vjerojatno ovoga mjeseca bili na tubeu.

youtube

Psy i Youtube, dva ponosna milijardera

Naravno, Google, koji je trenutni vlasnik ovog IT diva, najavljuje daljnji porast brojki na svim razinama, od čiste zarade, preko količine uploadanog materijala, do broja korisnika (pogotovo sve većim razvojem mobilnih aplikacija). Kako je sve to moguće? Možda vam ovo interaktivno putovanje pomogne shvatiti o kakvom se točno gigantu radi.

TAGOVIgoogle video youtube

Komentiraj