Auto & Tech

Jer upravo nam to treba!

Aside Banners

Talkshow je nova viralna aplikacija za dopisivanje koja obećava ludi provod

Piše , Objavljeno

Ako ste se kojim slučajem zasitili svih tih stotina različitih chat aplikacija, pripremite se za dolazak nečeg toliko novog i revolucionarnog da ćete se pitati: “Kako smo do sada živjeli bez toga?!”

talkshow

Prvo bijaše IRC, majka svih internet chatova i platforma koja je još uvijek manje-više funkcionalna kao bilo što drugo što nam pokušavaju uvaljati gotovo 30 godina nakon! Svi ti Messengeri, Viberi, WhatsAppovi, Snapchatovi i Periscopi zapravo nude jednu te istu stvar s hrpom dodataka koji zapravo ne služe ničem konkretnom osim da što više smanje sam razgovor i ubace što više emoticona, GIF-ova, YouTube videa i ostalih smetala i tako razbiju monotoniju onoga što nazivamo stvarnim životom. Može li to bolje? Talkshow želi dokazati kako može!

Talkshow je naime najnovija viralna aplikacija za dopisivanje koju je najlakše opisati kao dopisivanje u javnosti. Svaki korisnik tako može pokrenuti svoj vlastiti razgovor ili se pak priključiti nekom od postojećih te s hrpom neznanaca diskutirati razne teme, od sporta i politike pa sve do seksa. Naravno, sve je to začinjeno s hrpom već spomenutih distrakcija koje bi jedan normalan chat mogle pretvoriti u slikovne razgovore kakvih bi se posramili i stari Egipćani, ali tako se valjda igra današnja mlađarija.

Za sada ograničen na iOS sustave, Talkshow je inspiriran chatom koji je na svojem Instagram profilu objavila Taylor Swift, a tvorac aplikacije Michael Sippey o svemu tome kaže sljedeće: “Ovaj razgovor je zanimljiv, osoban i iako su Tay i Ed multiplatinaste zvijezde, njihov je razgovor poveziv sa svima nama. Zašto? Zato što se svi dopisuju! I svi se dopisuju o svačemu: sportu, politici, televiziji, Beyonce, Damn Danielu ili o tome što god jedu. Htio sam stvoriti Talkshow kako bi ljudi dobili platformu za dijeljenje svojih razgovora sa širom publikom.”

talkshow

U teoriji je potrebno skinuti aplikaciju, preko najjačih društvenih mreža (Twitter, Facebook) ili e-maila pozvati prijatelje, otvoriti svoj chat i izabrati voditelja (ili sebe ili nekog drugog) te započeti razgovor, a vaši će pratitelji dobiti obavijest i moći će se pridružiti ako žele. Također, vi sami možete upasti u nečiji razgovor i baciti koju mudru. U praksi je pak situacija malo drugačija jer je aplikacija iznimno nestabilna i stalno se ruši, tako da će njezini tvorci morati jako brzo popraviti bugove kako ne bi nestali prije nego što su se uistinu i pojavili. U svakom slučaju, puno se priča o novoj sjajnoj zvijezdi dopisivanja, a hoće li ona uistinu zasjati ili će pasti kao primjerice Peach, vidjeti ćemo u narednih nekoliko mjeseci!

TAGOVIaplikacija chat dopisivanje internet iOS razgovor smartphone talkshow tekst

Komentiraj