Auto & Tech

Aside Banners

Tango T600 – elektro, mikro i brzo!

Brzina i agilnost motora, sigurnost i komfor, mikro dimenzije i električni pogon. Jednom riječju Tango!

Piše , Objavljeno

Igračka koja se nalazi pred vama nosi ime Tango T600, a proizvod je tvrtke Commuter Cars. Vjerujemo da je i vama smiješan jednako jako kao i nama, no čitajući njegove specifikacije, vjerujte nam na riječ, brzo ćete se prestati smijati. Najbolje je da počnete čitati štivo, i da se u to uvjerite sami.

Tango T600

Tango T600

Tango T600 je ultra uski, električni, sportski automobil bez štetnih emisija, a dimenzijama više odgovara motociklu. S nepunih metar širine čak je i uži od nekih motora, dok je dužinom od 257 centimetara van konkurencije svakom automobilu. Visok je također malenih 152 centimetra. Zahvaljujući takvim dimenzijama Tangu je dovoljna samo četvrtina prosječnog parkirnog mjesta. Unatoč mikro dimenzijama u Tango ipak stane i dvoje ljudi koji sjede jedan iza drugoga.

Nakon nevjerojatnih dimenzija pozabaviti ćemo se i njegovim, također nevjerojatnim performansama. Iako je pokretan dvama električnim motorima, po jedan za svaki stražnji kotač, Tango nikako nije obično malo gradsko zujalo. Upravo suprotno.
On je sve samo ne običan, a to će za početak najbolje potvrditi njegovo ubrzanje do stotke koje traje samo četiri sekunde, što će reći da je brži od puno brutalnijih automobila. Iako je za gradsku vrevu važniji podatak o ubrzanju, ako zatreba Tango može potegnuti i do 240 km/h maksimalne brzine! Iako vlasnicima to sigurno nije bitno, famoznih četvrt milje Tango prijeđe za samo 12 sekundi. Dotični podaci čine Tango T600 najbržim urbanim automobilom na svijetu. Podatak koji također nije za baciti je i siloviti okretni moment koji proizvode elektromotori. On ukupno iznosi oko 1355 Nm (!!!) što je skoro deset puta više od prosječnog automobila na našim cestama.

Tango T600

Tango T600

Brojke dodatno dobivaju na težini ako vam kažemo da Tango, obzirom na mikro dimenzije i korištenje ugljičnih vlakana teži ogromnih 1386 kila. Veliki dio toga otpada na težinu akumulatora, odnosno baterija koje imaju oko 500 kila, a koje će osigurati čak 320 kilometara autonomije. Punjenje Li-Ionske baterije na američkom 110 voltnom sustavu traje manje od tri sata, dok se na naponu od 200 volta na 80 posto kapaciteta napuni za samo deset minuta.

Obzirom na sićušnost Tanga T600, velika pozornost posvećena je sigurnosti putnika, pa dotični tako posjeduje zaštitni kavez koji daje visok stupanj sigurnosti kod nesreća i do 320 km/h. Bočna zaštita ovog mališana također je vrlo visoka. Točnije četiri puta je veća nego ona kod prosječnog SUV-a. Kada se radi o stabilnosti na cesti, Tango ni s tim nema problema jer ima nisko težište zahvaljujući vrlo teškim baterijama koje su postavljene u njegov pod, te vrhunskim Bilstein amortizerima.

što se tiče unutrašnjosti tu nema čeg nema. Kožom obložen interijer, Sparco sjedala, klima, 400W jak Alpine audio sustav… Na kraju svega viđenog Tango T600 nikako ne može ispasti jeftin. Cijena modela sa Li-Ion baterijom je čitavih 150 tisuća dolara, dok model sa slabašnim akumulatorom košta 108 tisuća. Za one plićeg džepa tu su i nešto lošiji modeli. Model Tango T100 košta manje od 20 tisuća, dok model Tango T200 stoji oko 40 tisuća dolara.

TAGOVIcommuter cars elektični auti tango

Komentiraj