Tech

butt why?

Ako se pitaš “može li ova godina biti još gora” – MOŽE! Pornhub obrisao preko 10 milijuna videa

Piše , Objavljeno

Nikad nismo čuli za ovu stranicu s pornografskim sadržajem, ali kaže internet da su počeli masovno brisati video sadržaje neverificiranih korisnika.

Dap, to znači da će biti obrisani milijuni i milijuni videa.

Ovo je Pornhubova reakcija na članak u New York Timesu koji je pisao o videima s maloljetnicima te raznim oblicima nasilja. Odlučili su napraviti godišnju “čistku” svojih prljavih sadržaja.

Trenutno su svi videi od neverificiranih korisnika maknuti te im je status “pending verification and review” odnosno čekaju da ih se pregleda i odobri, ako njihov sadržaj ne bude protiv novih Pornhubovih mjerila. Svi pregledi kreću 2021. godine. S obzirom na to da to podrazumijeva jako puno videa – ne znamo hoće li i kada to završiti.

Ako je vjerovati brojkama, trenutno Pornhub ima samo 2.9 milijuna videa. Sadržaj mogu trenutno objavljivati samo verificirani korisnici.

Pitamo se je li Pornhub napravio jedan veliki iskorak što se tiče internet platformi na kojima se može objavljivati sadržaj. Je li to nešto što će s vremenom uvesti Facebook, Instagram, TikTok, YouTube i drugi?

Na cjelokupnu situaciju su reagirali Visa i Mastercard te je sada stranica pod istragom kako bi saznali jesu li dopuštali da se objavljuje ilegalan sadržaj. Dok to ne razriješe – ukinuli su svoje usluge plaćanja na Pornhubu.

Ovo je dosta velika stvar za internet općenito, a vjerujemo kako je to tek početak jer je Pornhub sama površina koju ne trebate niti zagrebati kako biste došli do jednog velikog dijela sadržaja interneta.