Auto & Tech

novi iPhone

Aside Banners

Apple službeno predstavio iPhone 15 s potpuno novim značajkama! Promijenili su punjač nakon 11 godina

Piše , Objavljeno

Izvor: apple.com/youtubescreenshot@apple

Ponovno je to doba godine, Apple je službeno najavio izlazak iPhonea 15 s potpuno novim karakteristikama. Telefon predstavlja najnoviju generaciju uređaja koji je 2007., kada se prvi put pojavio, trajno promijenio tržište pametnih telefona.

Najnoviji iPhone stručnjaci su opisali kao „najveće ažuriranje uređaja u posljednje tri godine“, kako nam prenosi LADBible, a Apple ga je najavio u svom stilu.

Šef Applea, Tim Cook, 12. rujna izašao je na pozornicu kako bi objasnio što sve možemo očekivati ​​od iPhonea 15. Kao što je slučaj sa svakim novim modelom, uz pozamašnu svotu koju treba izdvojiti za novi uređaj, govori se o novim značajkama koje se nude korisnicima.

Bilo je dosta razgovora o svjetlini zaslona i većem zaslonu, tako da ima više stvari koje će okupirati vaše oči dok držite telefon u ruci. Apple također tvrdi da su njegovi zasloni sada tvrđi, tako da ne biste trebali imati problema ako vam novi uređaj ispadne.

Ipak, najveće iznenađenje je novi (stari) tip punjača jer će, Appleovi najnoviji modeli, za punjenje koristiti USB-C priključak. Pričalo se da će Apple zamijeniti svoj stari sustav punjenja u korist USB-C nakon što je novi zakon EU objavio da svi prijenosni uređaji moraju biti kompatibilni s univerzalnim punjačem do prosinca 2024, također nam prenosi LADBible. Bit će to prva promjena sustav punjenja iPhonea u 11 godina.

Cijene iPhonea kreću se od 799 dolara, a iPhonea 15 Plus od 899 dolara, što je isto kao i prošle godine u Americi. U međuvremenu, iPhone 15 Pro koštat će vas 999 dolara, dok će iPhone 15 Pro Max koštati 1199 dolara, stoji na apple.com. Appleov asortiman iPhonea za 2023. u prodaji će se naći 22. rujna.

 

TAGOVIapple Apple iPhone iPhone 15 iPhone 15 Pro najnoviji smartphone USB-C