Tech

Ups

Aside Banners

Bill Gates skeptičan po pitanju NFT-ova, evo i zašto

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Jesmo li mi to stvarno ukrali NFT majmuna i stavili ga na naslovnu fotografiju članka? Oh da, zločesti dečki.

Iako je prošlo vrijeme kad smo ga nazivali najbogatijim čovjekom svijeta, to ga ne čini manje relevantnim kada je tech u pitanju.

Ovo nije prvi put da je Bill Gates javno izrazio skepsu oko NFT-ja, prenosi High Snobiety. Ovaj put, na konferenciji 14. lipnja, svoje je mišljenje odlučio izraziti u obliku sarkastične poslastice na račun Bored Ape Yacht Cluba.

Inače, Bored Ape Yacht Club zbirka je jedinstvenih kolekcionarskih predmeta na Ethereum blockchainu, a najlakše ih je prepoznati upravo po glavama majmuna koje ste vrlo vjerojatno već negdje primijetili.

Zbog svoje prepoznatljivosti, Bored Ape su postali svojevrsni zaštitni znak NFT-ja, a jednog takvog prepoznatljivog odlučio si je, između ostalih, priuštiti i Eminem.

Vraćamo se na lika koji ‘ubacuje čipove u cjepivo’. Evo kako je (nemaštovito, ako se nas pita) Bill Gates zaokružio svoje misli o najhajpanim majmunskim glavama:

Skupe digitalne slike majmuna neizmjerno će poboljšati svijet. To je tako nevjerojatno”.

Jel’ da da je mogao i bolje?

Gates je također usporedio NFT-je i kriptovalute s Teorijom veće budale (The Greater Fool Theory).

Što se financija tiče, teorija veće budale tvrdi da pojedinac može zaraditi kupnjom precijenjene imovine na kojoj će kasnije, prodajući je, profitirati – jer je uvijek moguće naći nekoga tko je spreman platiti više.

Ako ništa drugo, iza Gatesovih riječi da se namirisati pozadinski trend nejednakosti između starijih ulagača i mlađih ljudi koji su općenito više nabrijani na Web3.

Podsjetnik: Web3 ideja je obnovljene verzije World Wide Weba baziranog na blockchain tehnologiji, koja inkorporira koncepte poput decentralizacije i ekonomije temeljene na tokenima.

Tako su bogati lisci postali skeptici kad su u pitaju nove tehnologije, dok su oni koji su svoje bogatstvo stekli nedavno spremniji zaroniti u, što bi potencijalno mogao biti, živi pijesak.

 

 

 

 

TAGOVIbill gates blockchain bored ape yacht club budale kriptovalute nft