Tech

life's good?

Aside Banners

Bilo je neizbježno: LG digao ruke od proizvodnje smartphonea

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ovo je uistinu kraj jedne ere. Sjećamo se vremena kada je jedan od naših prijatelja bio prvi u ekipi sa smartphoneom. LG Optimus, čudo tehnologije. I evo, desetljeće poslije, LG odustaje od proizvodnje smartphone uređaja.

Kompanija se želi fokusirati na proizvodnju komponenti za električna vozila, uređaje za pametne domove, robotiku, umjetnu inteligenciju i business-to-business rješenja.

Postojeći uređaji se i dalje mogu kupiti, a iz LG-ja su obavijestili kako će nastaviti s updateovima još neko vrijeme.

Usprkos nekim zanimljivim smartphoneima, LG-ov smartphone odjel gubitaški posluje u posljednjih pet godina. Nekoć su bili glavna konkurencija Samsungovim flagship modelima, a jeftinije LG-ove modele je pojela konkurencija iz Kine.

LG je s vremena na vrijeme znao oduševiti – njihova G linija je bila vrh ponude jedno vrijeme, proizveli su i prvi Googleov Nexus telefon, a u zadnje vrijeme su iznenadili s LG Wingom – smartphoneom čiji se glavni ekran rotira te na taj način otkriva još jedan ekran ispod. Wing je ostao samo simpatična studija dizajna, nikako nije bio prodajni hit.

U LG-ju su pokušali pronaći kupca za smartphone diviziju, ali se ništa nije dogodilo. Od početka godine postoje naznake da će se LG povući s tržišta, ali sad je napokon službeno.

Nokiju je dočekala slična sudbina, a danas ih proizvodi HMD grupa. Blackberry će se vratiti ove godine u proizvodnji OnwardMobilityja. Možda i LG-jev brand uskrsne u nečijim tuđim rukama, ali sumnjamo da će to biti tako skoro.

TAGOVIandroid biznis lg lova smartphone