Tech

NOVA DIMENZIJA!

Aside Banners

Facebook lansirao novu aplikaciju za rad od kuće, slična je Simsima

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Zahvaljujući nedavno normaliziranoj kulturi rada na daljinu, Facebook je u četvrtak pokrenuo test „Horizon Workrooms“, aplikacije za virtualnu stvarnost na radnom mjestu u kojoj zaposlenici mogu održavati sastanke i biti „prisutni“ u svom liku, nešto tipa Simsa ili Second Lifea.

Aplikacija također omogućuje radnicima da surađuju s drugima koristeći bijelu ploču za pisanje i crtanje, može se vidjeti sve ono što im je na prijenosnom računalu, također mogu koristiti svoje ruke umjesto daljinskih upravljača.

“Ne bismo zapravo morali fizički biti zajedno da bismo se osjećali prisutnima, ovako bismo mogli surađivati i brain stormati bez problema”, rekao je Zuckerberg tijekom demonstracije aplikacije za novinare.

Aplikacija je dio CEO -ove vizije pretvaranja Facebooka u “metaverzum”, riječ iz Silicijske doline koju je Zuckerberg ranije ovog mjeseca opisao za The New Yorker kao “virtualno okruženje u kojem možete biti prisutni s ljudima u digitalnim prostorima”.

To je “utjelovljeni Internet u kojem se nalazite, a ne samo gledate”, rekao je za magazin dodajući kako vjeruje da će “metaverzum” biti “nasljednik mobilnog interneta”.

Unatoč Zuckerbergovim velikim nadama u aplikaciju, ljudi na Twitteru nisu bili oduševljeni idejom tehnološkog tajkuna da virtualne radne sastanke učini još neugodnijim – i prilično lošeg izgleda – s obzirom na različite razine stručnosti radnika u tehnologiji. Ukratko, može to i bolje!

Izvor: Huff Post

TAGOVIaplikacija facebook facebook aplikacija horizon workrooms Mark Zuckenberg