Tech

Ah, koji problemi

Aside Banners

Novi “first world problem” – Japan ima previše AirPodsa u tračnicama, a Panasonic ima rješenje

Piše , Objavljeno

Unatoč početnoj skepsi koju smo imali vezano za bežične budse, najkasnije od Appleovih AirPodsa je taj način slušanja glazbe postao mainstream i pomodan.

Nama ta opcija nije bila zanimljiva sve dok cjenovno čitava priča nije postala pristupačnija, a tada nam se vrlo brzo potvrdio početni strah – nova igračka se vrlo lako može izgubiti.

Dogodilo nam se da su nam budsi ispadali, ali na sreću nisu pali u kanalizaciju, ispod nečijeg auta ili… tračnice brzih vlakova. To nam se ne može dogoditi jer živimo u zemlji HŽ-a.

Ovaj zadnji slučaj je u Japanu veoma čest jer kad pomisliš na brze vlakove pomisliš na Japan. Prema brojkama jedne od najvećih željezničkih kompanija Zemlje izlazećeg Sunca, JR East, samo su u kvartalu srpanj-rujan imali oko 950 prijavljenih slučajeva gubitka earbudsa na 78 željezničkih stanica. Pretpostavljaju kako je samo četvrtina od ukupnog broja slučajeva prijavljena.

To je puno, a i očito im je to problem. Nažalost, budsi nisu mobitel, kapa ili novčanik, koji se vrlo lako može dohvatiti. Kako bi se riješili budsa, vrlo često se treba čekati da prođe posljednji vlak kako bi ih skupili iz tračnica.

Iz tog razloga je navedena kompanija pristupila Panasonicu kako bi pronašli rješenje za problem. Panasonic je izumio svojevrsni duguljasti usisavač s kojim je navodno sada puno lakše skupljati bežične bluetooth sluške.

Ah, kakvih li problema u razvijenom svijetu.

TAGOVIjapan panasonic