Tech

ubija?

Aside Banners

Stavili najjači procesor na tržištu u ovaj pristupačan smartphone – tepaju mu da je ‘flagship killer’

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

RealMe ubacio vrhunski procesor u cjenovno pristupačan telefon, sad možemo pričati o flagship killeru

RealMe već neko vrijeme koketira s titulom proizvođača najisplativijih smartphone uređaja. Iako smo mi u redakciji #teamxiaomi, ne možemo poreći uspjeh RealMe-ja u unošenju raznovrsnosti na tržište nešto jeftinijih, ali ne i jeftinih smartphone uređaja.

RealMe GT svojim dizajnom podsjeća na električnu Opel Mantu o kojoj smo pisali, a u njegovu unutrašnjost je postavljen Qualcommov vrhunac ponude – Snapdragon 888 procesor što znači da će RealMe jurcati s ovoliko procesorske snage.

RealMe je počeo kao ogranak Oppoa, a njihovi vlasnici su BBK Electronics – ista ona kompanija koja u svom portfoliju ima i vlasništvo nad OnePlusom. OnePlus je nekoć bio nešto jeftiniji uređaj s vrhunskim performansama, ali sada se OnePlus igra s velikim dečkima dok je poziciju “mid-range flagship killera” ostavio praznu.

Ovdje se RealMe savršeno uklapa. Uz spomenuti Snapdragon 888, tu je i FullHD 6.4-inčni OLED ekran s frekvencijom osvježavanja od 120Hz. Možeš nabaviti verziju s 8GB RAM-a i 128GB za pohranu podataka ili onu malo skuplju sa 12GB RAM-a i 256GB za pohranu podataka. Ono što nikako nije za odbaciti je – dolazi s utorom za slušalice. Ne možemo vjerovati da to moramo spominjati, da nam je to sad postala luksuzna specifikacija u smartphone svijetu.

Kamere s kojima GT dolazi su 64-megapikselna glavna kamera, 8-megapikselna ultraširoka kamera te 2-megapikselna makro kamera. Očekujemo dobre fotke s ovim čudom – iako to naravno ovisi i o softverskom postprocessingu nakon fotkanja.

Možeš ga puniti i bežično, puni se brzo, a baterija bi trebala trajati dugo jer je u pitanju 45oo mAh baterija.

Cijena jeftinijih modela (8GB+128GB) će biti 399 eura dok će skuplja verzija stajati 599 eura. Vrhunski mid-range uređaj za sve koji ne žele dati 1000+ eura za mobitel.

TAGOVIbest buy flagship killer Mobiteli smartphone