Tech

Za nas je kasno...

Aside Banners

Gdje je ovo bilo kada je nama trebalo? Umjetna inteligencija rješava zadaće srednjoškolcima

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Aplikacija @schoolhack.ai postala je viralna senzacija zahvaljujući tome što učenicima rješava zadaće, a to ju je nagradilo i tisućama preuzimanja u samo nekoliko dana, prenosi Pubity koji je promovirao aplikaciju. 

Kad smo već kao društvo došli do promoviranja takvog tipa prečaca u obrazovanju postavlja se pitanje – koliko uopće vrijedi naše obrazovanje i kojim nas vrijednostima ono uči?

Čini se da je javno vrištanje srednjoškolaca o tome kako je bitnije dobiti dobru ocjenu nego usvojiti znanje koje će zapravo moći primijeniti u životu došlo do ljudi koji su mladenačko nezadovoljstvo odlučili pretvoriti u obostrano zadovoljstvo.

Učenicima olakšavanje tereta, inovatorima pare u džep… ili kripto banku i sl.

Naime, Schoolhack može rješavati različite tipove zadataka i to pružajući prilagodljivo napredne odgovore pa aplikaciju mogu koristiti učenici na različitim obrazovnim razinama.

U postavkama je moguće odabrati zemlju iz koje učenik dolazi, razinu obrazovanja i predmet kojim se bavi – i to je to, “edukativna” avantura počinje.

Dakle – Schoolhack umjetnom inteligencijom rješava matematiku, fiziku i kemiju, i to predstavljajući blaženi postupak rješavanja usput, što geografiju, povijest i jezična pitanja čini malom macom. Dosta je korisno i što piše eseje!

Integrali i Patnje mladog Werthera više nisu premium problem s takvom edukativnom inačicom ChatGPT-a.

A sad, koliko je pružanje odgovora na tanjuru edukativno u odnosu na traženje i dolaženje do odgovora oslanjajući se isključivo na svoje kognitivne sposobnosti… to je izgleda priča za neki idući put.

 

 

 

 

 

 

TAGOVIAI aplikacija srednja škola srednji vijek Umjetna inteligencija zadaća