Tech

Aside Banners

Kino atmosfera doma uz projektor poznatog branda za manje od 1000 kuna? Da, moguće je

Piše , Objavljeno

Izvor: Batna 24 / Canva

Neki filmovi ne dolaze u naša kina pa sam odlučio da je možda vrijeme da djevojka i ja nabavimo projektor. Iako imamo dva potpuno funkcionalna televizora u kući. Istraživanje je trajalo nekoliko dana. Prilikom istraživanja sam naletio na uistinu zanimljiv proizvod o kojem se ne priča puno, a mislim da bi nekim ljudima bilo korisno znati da postoji.

Projektor Wanbo T2M ti možda ne zvuči previše poznato, ali iza Wanboa se krije veliki Xiaomi. Cijena mu je na hrvatskom tržištu 999 kuna, lako ćete ga pronaći, reklamirati ne smijemo. Izgleda uistinu zanimljivo.

Jasno mi je da kvalitetni projektori s dobrom svjetlinom i kontrastom koštaju 3000+ kuna, to je uglavnom i razlog zašto velik broj ljudi ne posjeduje projektore. U tom cjenovnom rangu je isplativije kupiti televizor s kvalitetnom slikom za kojeg se nećeš morati brinuti je li soba dovoljno mračna. Ali hej – za ove mračne trenutke i gledanje filmova bi nekog Wanbo T2M mogao privući.

Težina mu je svega 900 grama pa ga je moguće nositi posvuda. Zašto je toliko jeftin? Ne možemo reći baš da je u potpunosti prijenosan jer za takvu titulu bi trebao imati i ugrađenu bateriju – što nema. Napaja se preko strujnog adaptera. Nativna rezolucija mu je svega 480p (854 x 480), ali podržava i formate većih rezolucija. Ne može se očekivati više za ovakvu cijenu, ali odgledane recenzije su dokaz da je ovo sasvim kompetentan proizvod za povremeno gledanje filmova i za uživanje u slici veličine do 3 metra.

Izvor fotografije: Batna24

Ima i ugrađene zvučnike, ali tu sam siguran da ćeš ga poželjeti spojiti na neko malo bolje eksterno rješenje.

Od ulaza imaš HDMI, USB i 3.5 mm utor za spajanje slušalica (ili drugih audio rješenja). Postoji i verzija s ugrađenim WI-FIjem i Androidom, ali ju nismo pronašli na našem tržištu. Nema frke, spojiš Chromecast ili Xiaomijev Mi TV i imaš sve što trebaš.

Kontrast obećavaju 20 tisuća : 1, a jačina lampe je istaknuta na 150 ANSI lumena. Nišni je proizvod, mogu skužiti zašto nema toliko recenzija po internetu.

Za ovu cijenu je ovaj proizvod jako zanimljiv, Youtube recenzije puno obećavaju. Ja još nisam u potpunosti odlučio ni iskreno sagledao sve svoje entertainment potrebe, tražim neko malo ozbiljnije rješenje s većom rezolucijom, ali ne bih se čudio da zbog cijene pokleknem i kupim Wanboa T2M.

TAGOVIgadget kućno kino projektor xiaomi