Tech

razbijeni prozori?

Aside Banners

Korisnici računala su bijesni na dizajn novih Windowsa 11, a mi ih potpuno razumijemo

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / Beeboom

Microsoft će otkriti svoju novu generaciju softvera 24. lipnja, ali već su iscurile snimke novog korisničkog sučelja u akciji. Neki korisnici nisu nimalo sretni, a mi ih možemo razumjeti. Maleni izlet na Twitter i vidljivo je da se novi Windowsi sve češće nazivaju “smećem”.

Jasno nam je da se kod većine javlja otpor pri svim nepoznatim promjenama – to je bio slučaj i s brojnim redizajnovima Facebooka, ali smo se brzo navikli i nastavili koristiti usluge bespogovorno. Do idućeg vizualnog updatea. Tako bi moglo biti i s novim Windowsima, ali zasad je push-back ozbiljan.

Novi dizajn donosi zaokružene kutove prozora, novu alatnu traku na kojoj su ikone pozicionirane na sredini – zajedno sa Start izbornikom koji se dosad redovito držao lijeve strane ekrana. Još od 1995. godine znamo samo za Start s lijeve strane i ovo bi mogao biti šok korisnicima, možda čak i veći od primarnih izmjena u ediciji Windows 8 kada ste klikom na Start ikonu dobili potpuno novi prozor s hrpom sada pomalo zaboravljenih “Windows Tileova” umjesto uobičajenog izbornika.

Brojni korisnici tvrde kako je Microsoft pokrao dizajnerski jezik od Appleovog operativnog sustava, nas više podsjeća na Linuxove besplatne distribucije, ali svakako je odmak od onog što smo navikli od Microsofta.

Čak je i “novi” logo izazvao reakcije.

Hoćemo li se naviknuti? Brzo ćemo imati priliku otkriti.

TAGOVImacOs operativni sustav PC računala windows