Tech

fleksaj

Aside Banners

Koristi ovaj trik ako želiš objavljivati fotke na Instagramu direktno s računala!

Piše , Objavljeno

Instagram još uvijek ne omogućava objavljivanje fotografija s računala, barem ne službenim putem. A ponekad bi ti baš odgovaralo da s laptopa objaviš nekoliko fotki iz Windows foldera Photos. Ili da urediš nešto u Photoshopu umjesto u različitim Android aplikacijama.

Ako si kreativna osoba (kao mi) skužit ćeš da bi ovakva fleksibilnost mogla podići tvoju produktivnost na novu razinu. Ako se išta vezano za Instagram može uopće nazvati “produktivnosti”.

Više nikad nećeš morati slati fotke s računala na mobitel mailom, bluetoothom ili, ne daj bože, spajati kablove.

U par koraka, sve ćeš moći brzo riješiti.

1. Otvori Internet preglednik. Chrome, Edge, Firefox, svejedno je.

2. Klikni na tri točkice u gornjem desnom uglu. U izborniku pronađi More Tools i zatim Developer’s Tools. (ili umjesto ovog koraka samo stisni CTRL+SHIFT+I. Rezultat je isti.)

3. Nakon toga ćeš dobiti prozorčić za developere koji će te možda malo uplašiti. Nema veze, treba ti jedna jedina ikona. Klikni na “mobile” ikonu koja prikazuje mobitel i tablet. Ovo pomaže developerima da vide kako stranice izgledaju na mobilnim uređajima, ali tebi može poslužiti za dominaciju Instagramom.

4. Izaberi mobilno sučelje koje ti treba. Mi izaberemo Ipad Pro, kad ga već ne možemo priuštiti u stvarnosti. Svejedno je što izabereš – prva opcija Galaxy S5 će ti biti sasvim dovoljna.

5. Osvježi stranicu (pritisneš F5 ili malu cirkularnu strelicu) i pojavit će se poznato sučelje kakvo imaš i na mobilnoj aplikaciji.

 

Sad možeš direktno uploadati fotke s računala.

Za bolji pregled našeg browsera i jasnije fotke procesa – možeš provjeriti galeriju.

 

Koristi ovaj trik ako želiš objavljivati fotke na Instagramu direktno s računala!