Tech

bez emulacije

Aside Banners

Moći ćeš imati omiljene Android aplikacije na novim Windowsima, ali na ovaj bizaran način

Piše , Objavljeno

Izvor: Microsoft

Već smo pisali o dizajnerskim preinakama kod novih Windowsa, a sada su one i potvrđene. Uz dizajnerski pomak, pažnju nam je obuzela još jedna informacija.

Koliko puta pomisliš da bi ti baš odgovarala već provjerena Android aplikacija na tvom Windows računalu umjesto da se boriš s nekim desktop i online alternativama? Nama se to često dogodi, a očito je i Microsoft skužio da bi mogli proširiti funkcionalnost i dopustiti Android aplikacijama pokretanje na Windowsima.

Microsoft je imao live event na kojem je predstavio nove Windowse, logično nazvane Windows 11. Uz brojne promjene i evoluciju nekih opcija, ona o kojoj se intenzivno piše u bespućima Interneta je mogućnost pokretanja Android aplikacija. Sve bi trebalo funkcionirati dobro, ali su iz Microsofta opet zakomplicirali situaciju.

Morat ćete downloadati Android aplikacije preko Amazonove trgovine aplikacijama. Dobro ste pročitali. Kroz Microsoft Store ćete moći pretraživati i Android aplikacije, ali ako je tražena aplikacija dostupna – download ide preko Amazona. Što to znači? Aplikacije su vezane za vaš Amazon account umjesto Google accounta, a tu je i još jedan dio koji nam se ne sviđa. Aplikacije koje ste već kupili na Googleovom Play Storeu morat će biti ponovno kupljene preko Amazona kako biste ih koristili na Windowsima.

Opcija Androida na Windowsima nam zvuči super, ali u praksi ćemo vidjeti koliko će zaživjeti.

Update s Windowsa 10 na Windowse 11 će biti besplatan. Zaintrigirani smo.

TAGOVIandroid microsoft operativni sustav računala tehnologija windows