Report

Neočekivana kombinacija

Aside Banners

Musk i Zuckerberg u istoj prostoriji: Najveći tehnološki poduzetnici sa senatom raspravljali o utjecaju i budućnosti umjetne inteligencije

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock/DIA TV

Pitanje budućnosti i utjecaja umjetne inteligencije na ljudsku svakodnevicu, pogotovo na obrazovni i poslovni dio nje, aktualna su teme o kojoj pričaju mnogi.

U medijima, na društvenim mrežama i u svakodnevnim razgovorima sve češće se spominje utjecaj umjetne inteligencije na ljudski život, a sve više raste strah od negativnih učinaka koje bi umjetna inteligencija mogla imati na mnoge poslove i druge aspekte ljudskog postojanja.

S obzirom na novitet i brzi razvoj ove tehnologije neupitno je da će vlade i određena regulatorna tijela morati nadzirati razvoj istih, prenosi cnbc.com.

S tim na umu, ovu srijedu, održana je prva od nekoliko diskusija u kojoj su sudjelovali neki od najvećih američkih tehnoloških poduzetnika te nekoliko drugih dionika koji predstavljaju radništvo, građanska prava i kreativnu industriju.

„Panel za uvid u umjetnu inteligenciju“ predvodio je Čelnik većine u Senatu Chuck Schumer, a u razgovoru su sudjelovali i druge predstavnici vlade, raznih organizacija, kreativnih industrija i tehnoloških tvrtki.

Neki od nazočnih na „Panelu za uvid u umjetnu inteligenciju“

 1. Generalni direktor OpenAI-ja Sam Altman
 2. Bivši Microsoft CEO Bill Gates
 3. Nvidia CEO Jensen Huang
 4. Palantir CEO Alex Karp
 5. IBM CEO Arvind Krishna
 6. Tesla i CEO SpaceX-a Elon Musk
 7. Microsoft CEO Satya Nadella
 8. Alphabet i CEO Googlea Sundar Pichai
 9. Bivši izvršni direktor Googlea Eric Schmidt
 10. Meta CEO Mark Zuckerberg
 11. Predsjednik i izvršni direktor Motion Picture Association Charles Rivkin
 12. Predsjednica AFL-CIO Liz Shuler
 13. Predsjednica Udruženja pisaca Meredith Steihm
 14. Predsjednica Američke federacije učitelja Randi Weingarten
 15. Predsjednica i izvršna direktorica Leadership Conference on Civil and Human Rights Maya Wiley

Schumer tvrdi da je privatnom panelu, koji nije bio otvoren za javnost, prisustvovalo i 60 senatora, a ovakav format rasprave omogućio je otvorenu diskusiju među sudionicima, bez uobičajenih vremenskih i drugih ograničenja.

Panel je komentirao Elon Musk rekavši: „Bila je to vrlo civilizirana rasprava između nekih od najpametnijih ljudi na svijetu. Senator Schumer je ovdje učinio veliku uslugu čovječanstvu uz podršku ostatka Senata i mislim da će nešto dobro izaći iz ovoga.“

TAGOVIElon Musk kreativna industrija Mark Zuckerberg panel rasprava o umjetnoj inteligenciji Umjetna inteligencija utjecaj umjetne inteligencije