Tech

pila

Aside Banners

Najjači mobitel na tržištu dolazi s dva ventilatora za hlađenje

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Nedavno smo pisali o Asus ROG 5 smartphoneu kao jednom od najjačih mobitela na tržištu i onda se pojavio Legion uz riječi “hold my beer”.

Lenovo je najavio novi gaming smartphone koji će se zvati Legion Phone Duel 2. Zvijer od smartphonea dolazi s ekranom od 6.92 inča, ima dvije baterije, dva USB-C porta i… wait for it… DVA ventilatora za hlađenje. Toliko je moćan da pasivno hlađenje ne pomaže.

Kamera je čudno smještena na sredinu pozadine smartphonea, a tu se nalaze i ventilatori. Iz Lenova nam tepaju kako je ovaj dizajn najučinkovitiji te drži toplinu podalje od naših ruku. Ne, nije da ćeš se opeći nego bi sa svojim čvrstim stiskom mogao doprinijeti grijanju uređaja.

Ispod haube te čeka Snapdragon 888 procesor, možeš nabaviti model s čak 18GB RAM-a, a najjači (i najskuplji) model dolazi s 512 GB prostora za pohranu podataka.

Ovaj mobitel ima više gigabajta na sve strane nego naše poslovno, ali i osobno računalo.

Brine nas Lenovova verzija Androida nazvana ZUI 12.5, ali uređaj ima toliko resursa da će izaći na kraj sa svim pa tako i potencijalno clunky korisničkim sučeljem.

E da, prednja kamera od 44 megapiksela iskače iz tijela Duel dvojke, ako ti ovo sve dosad spomenuto nije bilo dovoljno.

Odvojene baterije pomažu da se mobitel brže puni. Uz Lenovov 90W brzi punjač možeš napuniti obje baterije za trideset minuta. Kažu kako napunjen Duel 2 omogućava gejmanje do 8 sati. Možda je i premoćan za neke situacije, možda ćeš morati tegliti i powerbank sa sobom ako ideš na duži put.

Na tržište stiže sve više i više gaming smartphonea. Nismo nužno oduševljeni dizajnom, ali inovacije su tu – čak i ako ga ne želiš koristiti za gaming.

Najjači model dostupan u Europi će koštati 999 eura, a dolazi sa 16GB RAM-a i 512GB prostora za pohranu podataka. U prodaji će biti i 12GB/256GB za 799 eura. Ne možeš ni s tim pogriješiti.

TAGOVIandroid Mobiteli smartphone