Tech

novi kralj?

Aside Banners

Nakon što su pobijedili Huawei na najvećem tržištu, Oppo ima vrhunski mobitel za osvajanje svijeta

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Oppo je uspio prešišati Huawei u Kini i sada su broj 1 u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. U siječnju su imali 21 posto tržišta, a drugo mjesto dijele Vivo i Huawei s 20 posto. Treće mjesto dijele Apple i Xiaomi sa 16 posto.

Oppo može biti zahvalan prodaji svog Reno 5 modela za povećanje udjela na tržištu. Huawei je u problemima. Zbog sankcija od SAD-a su se počeli fokusirati na premium dio tržišta, a to ih je očito koštalo vodeće pozicije u Kini. Oppo to sasvim lijepo iskorištava, a na globalnoj pozornici predstavljaju Find X3 Pro, flagship model koji bi mogao zaintrigirati ljubitelje vrhunskih smartphonea.

Find X3 Pro je tanak čak 8.26 milimetara, a teži samo 193 grama. Zvijezda paketa je svakako 6.7 inčni QHD+ AMOLED display s brzinom osvježavanja ekrana od 120Hz. Kažu da ovaj model može prikazati čak milijardu boja. Mi imamo problema s nijansama ljubičaste i ružičaste tako da sumnjamo da nam ovoliki broj boja nešto predstavlja, ali je sigurno lijepo znati da si po nečemu vodeći na tržištu.

Utrpali su u njega i vodeći procesor za Android uređaje – Qualcommov Snapdragon 888. Baterija je ogromna (4500 mAh) tako da vjerujemo da ćeš s najvećom rezolucijom i framerateom od 120Hza moći izvući dva dana bez punjenja. Naravno, ne ako gejmaš 10 sati dnevno, pričamo o regularnoj upotrebi smartphonea.

Na stražnjoj strani uređaja su tri kamere. Dvije imaju Sonyjeve senzore, a treća je Microlens kamera koja je sposobna za mikroskopske fotografije. Mogućnost zooma je čak 60x.

Kućište je izrađeno od kombinacije metala i stakla te svakako futurističkim dizajnom pokušava opravdati visoku cijenu.

Nemojte misliti da je ovo “obični” Kinez, ovo je premium uređaj čija će cijena biti 1150 eura, ali dobiješ puno. Mi smo zaintrigirani i voljeli bismo ga isprobati. Moguće je da će Oppov UI predstavljati problem ako bude kašljucao pri upotrebi kao što nekad zna biti s takvim verzijama Androida koje su “dotjerali” proizvođači mobitela, ali ako to ne bude slučaj – ovo bi mogao biti najbolji Android smartphone ove godine.

TAGOVIandroid kineski smartphone oppo smartphone