Tech

Xiaomi do kraja

Aside Banners

Napokon se i to dogodilo, ovo čekamo već dugo – Xiaomi je s*ebao Apple

Piše , Objavljeno

Dogodilo se, američki tehnološki gigant je zbačen s trona. Apple više nije među top tri najveće kompanije po brojci izvoza pametnih mobitela u zadnjem kvartalu. Napokon ga je prestigao kineski div Xiaomi.

Ako nas pitate, bilo je samo pitanje vremena kada će se Xiaomi pridružiti svojoj azijskoj braći na postolju. Samsung je već neko vrijeme prvi, a Huawei posljednji period znatno opada, ali to je povezano s problemima s kojima se susreće na američkom tržištu. Smije se tamo prodavati, ne smije se tamo prodavati, imat će Google podršku, neće imati Google podršku – ne znamo više ni sami.

Vrlo je izgledno kako će Xiaomi uskoro prestići i Huawei, svog najvećeg domaćeg “neprijatelja”. Za takvu procjenu ne treba biti vrsni ekonomski stručnjak – Xiaomi ide s brojkama gore, a Huawei ide dolje – što se drugo može dogoditi.

Iako trenutno slavimo što se naš omiljeni kineski brend pojavio na ovom postolju svrgnuvši američki brend koji ne volimo, pretpostavlja se kako će se to promijeniti u trenutku kada novi iPhone bude dostupan u prodaji.

No, nema veze, to će biti samo jedna izgubljena bitka, ali rat će dobiti i onda Xiaomi ide na najvećeg konkurenta – Samsunga.

Zamišljamo si scenu u kojoj se budimo iz kome nakon 10 godina, izlazimo iz Xiaomi privatne klinike u Dugom selu i vani pitamo nekog klinca u prolazu: “Koliko iPhone uređaja je Apple proizveo u posljednjih 10 godina?”, a klinac nam odgovara: “‘raz, što je Apple?” i odjuri na svom Xiaomi hoverboardu.

Mislimo da je vrijeme da Xiaomi više ne bude “kineski Apple”, nego Apple bude “američki Xiaomi”.

TAGOVIapple xiaomi