Tech

parice idu

Aside Banners

Nema šanse da dobije išta za Božić: šestogodišnje dijete potrošilo 100 tisuća kuna na kupnje unutar igre za Ipad

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Kelly Sikkema/Unsplash

Ovog ljeta je šestogodišnjak potrošio 100 tisuća kuna na poboljšanja kupljena u igri Sonic Forces. Njegova majka je otkrila niz transakcija na kreditnoj kartici, a ispalo je da je njezin najmlađi sin odlučio kupiti sve dodatke u igri – od packova za 1.99 dolara pa sve do paketa od 99.99 dolara. Mali George je bio izrazito lak na okidaču 9. srpnja kada je odradio čak 25 transakcija čija je ukupna vrijednost bila preko 2500 dolara.

Majka je dugo mislila da je u pitanju pogreška ili prevara, ali je onda otkrila istinu kada je na popisu troškova vidjela Sonicovu ikonu.

Njezina izjava je hit godine.

“Kao da je moj šestogodišnji sin šmrkao crte kokaina – te je trebao sve više i više.”

Ne znamo što da mislimo. Osim da je mali sigurno jako dobar bio u igrici sa svim poboljšanjima, to je jedino što možemo sa sigurnošću tvrditi.

Apple joj je odbio vratiti novac jer nije zvala unutar 60 dana od transakcija. Obitelj je kriva jer nije uključila sigurnosne postavke kroz koje je potrebno upisati podatke kao što su korisničko ime i lozinka prije same kupnje pa je dijete moglo potrošiti masu novca na virtualne zlatne novčiće prije nego kažeš “Sonic mali plavi jež”.

In-app kupnje su opasna stvar, pogotovo bez nadzora. Igre u posljednje vrijeme sve češće izlaze u ovakvom obliku – naizgled besplatne, ali ako želiš stvarno napredovati – trebaš odriješiti kesu. Ovo dijete je itekako odriješilo kesu, problem je što je kesa bila mamina.

TAGOVIigre iPad