Tech

BUDUĆNOST!

Aside Banners

Nevjerojatno! Isprintali kuću za 24 sata, a koštala je manje od novog automobila

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Je li ovo budućnost gradnje i stanovanja?

Tvrtka Apis Cor posljednjih je mjeseci privukla značajnu pozornost zbog fenomenalnog razvoja 3D ispisa. U samo 24 sata Apis Cor uspio je sagraditi kuću od 38 četvornih metara. Najbolje od svega, kuća je koštala nešto više od 10.000 dolara.

Mashable izvještava da je kuća koja se nalazi u Rusiji izgrađena pomoću mobilnog pisača na licu mjesta. Sve glavne komponente doma – uključujući zidove, pregrade i omotače zgrade – tiskane su isključivo betonskom smjesom. Unutar kuće nalaze se hodnik, kupaonica, dnevni boravak i kuhinja.

Kasnije su dodani namještaj i prozori – kao i sjajni premaz boje na vanjskoj strani kuće. Ukupno je kuća koštala 10 134 dolara, manje nego što mnogi ljudi potroše na novi automobil.

Ova kuća može trajati i do 175 godina.

“Želimo promijeniti mišljenje javnosti da izgradnja može biti brza, ekološki prihvatljiva, učinkovita i pouzdana u isto vrijeme”, rekla je osnivačica Nikita Chen-Yun-Tai na web stranici Apis Cor. “Naš cilj je postati najveća međunarodna građevinska tvrtka za rješavanje problema smještaja širom svijeta.”

Do sada je Apis Cor prva tvrtka na svijetu koja je razvila 3D pisač sposoban za izgradnju cijelih zgrada na licu mjesta. Ranije su kuće s 3D printom bile tiskane u zasebnom objektu, a zatim su se sastavljale na drugom mjestu.

Izvor: Truth Theory

Pogledajte kako je izgledalo printanje, sastavljanje i uređenje ove brutalne kućice!

TAGOVI3d 3D printanje 3d printer cool kuća gradnja kuća kućanica