Tech

NEVJEROJATNO!

Aside Banners

Oborili su rekord – ovo je najbrži Internet na svijetu! Daleko smo došli od krčanja dial-up modema

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Rad od doma sa sobom nosi pozitivne, ali i negativne stvari. Jedna od negativnih je često i brzina Interneta, spori Internet je borba s kojom se jako teško nosimo. Nećemo ni spominjati štekanje za vrijeme online igranja, to je neka druga vrsta stresa.

Internet budućnosti

Znanstvenici u Japanu riješili su i taj problem, spori Internet za njih je povijest! Portal India Today prenosi da su za ovaj čudesni podvig krivi inženjeri iz Japanskog nacionalnog instituta za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (NICT), taj pothvat objavljen je i kao istraživački rad na Međunarodnoj konferenciji o komunikaciji i optičkim vlaknima koja je održana od 6. do 11. lipnja.

Ovim istraživanjem NICT tim zabilježio je brzinu od 319 TB/s za prijenos podataka na udaljenosti od približno 3.000 kilometara. Da biste novu brzinu stavili u perspektivu, stari rekord za najbrži prijenos podataka bio je 178 TB/s. Zanimljivo je da inženjeri tvrde da bi i uobičajeni kabeli od optičkih vlakana koji se koriste za Wi-Fi u našim domovima također mogli podržavati ovu tehnologiju, iako bi mogle biti potrebne neke izmjene. Budućnost nam je pred vratima!

TAGOVIbrzi internet internet japan najbrži internet na svijetu svjetski rekord