Tech

E e e e e a a a a a A a a a a A a a a a

Aside Banners

Od sada možeš identificirati pjesmu pjevajući njezinu melodiju

Piše , Objavljeno

Izvor: Unsplash

Poslužit će umjesto upisivanja “a a a ehe” u YouTube tražilicu, iako moramo priznati da nas je i YouTube znao ugodno iznenaditi u takvim prilikama.

Sve je pod kontrolom kad uspiješ uhvatiti dvije-tri riječi, jer i tu Google i YouTube uskaču – donekle – ali, bez toga… kreće danonoćno razmišljanje o nedokučivoj pjesmi koje se može usporediti s onim kad začepljenog nosa razmišljaš o zdravo za gotovo uzetim vremenima dok ti nos nije bio začepljen.

E pa izgleda da Google uskače i u slučaju kada nemaš riječi – ali imaš melodiju u glavi koju možeš otpjevati.

Naime, uz sve već poznate značajke, Google aplikacija ima i jednu za koju definitivno premalo ljudi zna, prenosi Lifehacker.

Kada aktiviraš pretraživanje pjesme, odnosno “Song Search”, aplikacija će poput Shazama slušati glazbu koju puštaš. Međutim, prednost koju nudi Google aplikacija je ta da će slušati baš sve tipove glazbe, a to se odnosi i na tvoj glas.

U prijevodu: nije bitno znaš li svaku riječ pjesme ili samo njezinu nejasnu melodiju, sve što ti padne na pamet možeš otpjevati aplikaciji pa se nadati da ćeš uspjeti naći ono što tražiš.

Ako već prekrećeš očima, pričekaj još malo jer izgleda da alat stvarno radi!

TikTokerica Fentydrone u svom jeTikTok videu predstavila ovo otkriće gdje je aplikacija uspješno prepoznala njezino pjevušenje melodije klasika Tracy Chapman – Fast Car.

@fentydrone

this is not an ad btw i just wanna put y’all on

♬ original sound – Izzy

Još jedna dobra stvar je i to što ne dobivaš samo jedan rezultat, nego više njih, pri čemu je svakom rezultatu pripisan postotak u kojemu se podudara s tvojim otpjevanim uzorkom. 

Ti rezultati mogu biti ili obrade original verzije ili potpuno druge pjesme.

Ako želiš probati, samo otvori Google aplikaciju, odaberi ikonu mikrofona u polju za pretraživanje pa odaberi “Pretraži pjesmu”, tj. “Search a Song”.

Sad još samo treba izvući sve melodije koje blijede u glavi već godinama. Sretno.

TAGOVIglas glazba google app pjesma pjevanje