Tech

mi smo xiaomi nacija!

Aside Banners

Rasklopiš novi Xiaomijev smartphone i dobiješ tablet, Samsung bi mogao biti u problemima

Piše , Objavljeno

Izvor: Twitter Screenshot

Savitljivi ekrani, rasklopni ekrani, rotirajući ekrani, sve su to ideje kojima se proizvođači smartphonea igraju posljednjih par godina s više ili manje uspjeha. Prihvaćanje širokih masa još nismo vidjeli, uglavnom zbog visoke cijene.

Samsungov Galaxy Z Fold je bio prvi smartphone kojeg smo primijetili da je imao preklopni mehanizam koji funkcionira, ali cijena je, kao što smo spomenuli, bila prevelika za naš ukus.

Zato tu uskače Xiaomi. Ovoga tjedna su predstavili prvi preklopni smartphone. Mi Mix Fold mu je ime, očito je da je Samsung bio uzor i dizajnom i imenom. Možeš ga koristiti kao obični smartphone, a kada ga rasklopiš odjednom imaš jako puno ekrana. Na tvojim dlanovima odjednom leži ozbiljan tablet – veličine displaya od 8 inča. Težak je. 313 grama. Kao velika Milka čokolada. Nije mala stvar.

Zanima nas samo hoće li softverska implementacija kvalitetno iskoristiti ovo hardversko rješenje – jer smo u recenzijama ranijih smartphonea s kreativno savitljivim ekranima uglavnom to primijetili kao najveću boljku.

Xiaomi Mi Mix Fold 1
Galerija

Xiaomijev Mi Mix Fold dolazi s odličnim procesorom – Snapdragonom 888, odličnim sustavom kamera i prekrasnim OLED ekranom. Ovo bi mogao biti savršen uređaj za šire mase da iskuse svijet savitljivih ekrana. Cijena i dalje neće biti mala – 1500 dolara što će biti više od 500 dolara jeftinije od Samsungove bebice (iako se priča da Samsung već sada akcijski reže cijene svog Folda).

Zasad je Mi Mix Fold dostupan samo u Kini, ali nadamo se da ćemo ga uskoro ugledati i u Europi.

Rasklopiš novi Xiaomijev smartphone i dobiješ tablet, Samsung bi mogao biti u problemima