Tech

uzmite nam pare!

Aside Banners

Sony ima novi Walkman vrhunskog zvuka i niske cijene, ali postoji kvaka

Piše , Objavljeno

Izvor: Sony

Sony je predstavio novi prenosivi glazbeni player NW-A306 kao dio svoje linije Walkman sa iznenađujuće pristupačnom cijenom. Naravno, postoji i kvaka.

Na prvi pogled, NW-A306 izgleda kao nešto slabija verzija od ranijih Sonyjevih kvalitetnih modela NW-WM1ZM2 (3700 eura) i NW-WM1AM2 (1450 eura).

Sony ima novi Walkman vrhunskog zvuka i niske cijene, ali postoji kvaka

Nostalgija prodaje! Stranger Things i Guardians of Galaxy su savršen dokaz. Osim samih video ostvarenja, njihovi likovi jako vole svoje walkmene pa je posjedovanje jednog postala potpuno hipsterska stvar vrijedna prestiža — iako audiokasete nisu baš najbolji medij za pohranu i reprodukciju zvučnih zapisa.

Sony računa na nostalgiju koja neće natjerati nostalgične da pretražuju oglasnike u potrazi za stvarnim walkmanom već će ih usmjeriti prema novijim uređajima iz Walkman linije.

NW-A306 ima pravokutni aluminijski dizajn sa zaobljenim stranicama Tu je i 3,6 inčni ekran na dodir. Ono što nas veseli je da ima i velike fizičke gumbe za kontrolu koji nam nedostaju kada pjesme želimo pauzirati ili preskočiti „u džepu”. Bežične bluetooth slušalice nude mogućnost kontrole glazbe, ali nije to to kao dobri stari gumbi! Pokreće ga Android 12, u sebi ima i zlata za neke funkcije koje ne kužimo, tu je i Sonyjevo digitalno pojačalo te podrška za audio kodeke visoke rezolucije. S ovim Walkmanom možete pristupiti i aplikacijama za Androide te internetu preko Google Chromea (ili bilo kojeg drugog browsera). Što ga onda čini drukčijim od pametnih telefona? Komponente za vrhunski zvuk.

Uz malo istraživanja (jako malo!), pronaći ćete glavnu prodajnu točku ovog uređaja – njegovu cijenu.

Sony se okuražio pa su značajno srezali cijenu. Divimo se ovom potezu, ali je motivacija jasna — žele ga prodati! Ne žele svi uređaj namijenjen isključivo slušanju glazbe, većina nas ima pametne telefone, ali tržište postoji za ljubitelje glazbe koji žele dobre komponente i dobar zvuk!

NW-A306 će biti dostupan za prednarudžbu u Sonyjevoj online trgovini za skromnih 400 eura krajem siječnja. Da ne bi bilo, „skromnih 400 eura” mislimo u kategoriji dediciranih glazbenih playera s visokom rezolucijom zvuka.

A gdje je kvaka?

Prostor za pohranu podataka je ograničen na svega 32 gigabajta, a od toga je korisniku dostupno svega 18 gigabajta. Uz lokalnu pohranu podataka, k tome u zahtjevnijem FLAC formatu koji zauzima više prostora nego mp3ice na koje smo navikli, to bi moglo biti „knap”. Naravno, možete i downloadati glazbu sa Spotifyja i Youtube Musica u njihovim formatima, ali 18 gigabajta zvuči stvarno majušno u 2023. godini. Nema ni riječi o proširivosti memorijskim karticama. Nekako sumnjamo da će to biti dostupno u verziji koja uskoro ide u prodaju.

TAGOVIgadgeti glazba sony tehnologija walkman