Tech

tjeraju u smrt

Aside Banners

Tehnologija odlazi predaleko? VR naočale koje stvarno ubijaju ako nastradate u igri

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Da, dobro ste pročitali naslov. Osnivač tvrtke Oculus, Palmer Luckey, nedavno je iznio revolucionarnu ideju da radi na VR naočalama koje će usmrtiti igrača u stvarnoj svijetu, ako umre u igri. Luckeyeva suluda ideja kosi se sa svim što volimo kod igara jer je upravo njihova poanta uvijek bila da se ljudi zabave i opuste, ali s ovim VR naočalama oni će biti u smrtnoj opasnosti. Fun times, ha?

Njegova je ideja podići razinu opasnosti u igri na apsolutni maksimum jer smatra kako razvoj grafike i gotovo fotorealizma u igrama nije dovoljan. Iz toga razloga Luckey je napravio Nervegear.

Nervegear na prvu izgleda kao i svaki drugi VR headset, ali se na njemu nalaze tri eksplozivna modula okrenuta prema korisnikovoj glavi. Ukoliko igrač umre u igri, moduli se aktiviraju i eksplozija ubija korisnika u stvarnosti.

Ovaj eksplozivni headset inspiriran je popularnom anime serijom Sword Art Online u kojoj se tisuće korisnika uključi u igru, a potom shvate da će isključivanje iz igre automatski ih ubiti. Nervegear je i dalje u fazi razvoja te je pitanje može li se ikada uopće implementirati u igre i početi prodavati, stoga možete biti mirni i dalje uživati u igrama bez da budete u smrtnoj opasnosti.

P.S. Ako ćemo realno, mislimo da je u pitanju jedna jako velika šala i zanimljiva marketinška kampanja. Nije potvrđeno, ali stavljamo disclaimer za svakog tko misli da je ovo smrtno ozbiljno.

TAGOVIgrafika headset igre virtualna realnost VR