Tech

predivno

Aside Banners

Televizori su prošlost, ovaj projektor veličine šalice je sve što trebaš za filmski maraton

Piše , Objavljeno

Izvor: ASUS

ASUS je nekoć izrađivao unutarnje komponente za računala, ali ta vremena su davno iza nas. Danas proizvode sve, od inovativnih laptopa, smartphonea pa sve do elektronike kakvu žele i ljudi koje uopće ne zanimaju računala.

ZenBeam Latte L1 je jedan od takvih uređaja. Predstavljen je početkom godine, a mi smo očarani i mislimo da bi svatko bio presretan da ga ima u svojoj dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Veličine je šalice za kavu pa su ga zato i nazvali Latte. Bez obzira što mislite o ovakvoj dad joke fori prilikom imenovanja uređaja, ovo je uistinu spektakularan tehnički doseg.

Već smo ranije imali Ankerove Nebula projektore slične veličine, ali ZenBeam Latte L1 nas je osvojio svojim dizajnom čiji je oblik omotan tkaninom. Uređaj je osvojio sve moguće dizajnerske nagrade, od kojih svakako vrijedi spomenuti red dot design nagradu koju provjerimo svake godine kako bismo hranili oči širokim spektrom ljudske mašte i realizacije u obliku dizajna proizvoda, dizajna komunikacija i dizajnerskih koncepata.

Ovaj projektor će se uklopiti u svaki interijer, gotovo je neprimjetan, a sigurni smo da vam nitko neće vjerovati kako ćete s tog malenog čuda projicirati sliku veličine 120 inča. Rezolucija je HD (doduše ne FullHD, 720p je u pitanju). Čak ga ne moraš ni udaljiti previše od zida, ako je samo metar od zida, dobiješ sliku od 40 inča na zidu, platnu, gdjegod.

Povezuje se USB-om, HDMI-jem i audio-kablom, ali i bežično – Bluetoothom i wireless mirroringom u maniri Chromecasta i sličnih uređaja.

Ugrađena baterija može izdržati tri sata na jednom punjenju prilikom gledanja filmova, što ti je dosta za jedan poveći film u dvorištu, na balkonu ili u prirodi. Ako si blizu utičnice i brzog punjača, filmski maratoni mogu početi. Ima većinu streaming aplikacija, ugrađeni Harman Kardon zvučnik koji bi trebao zajamčiti pristojan zvuk. Ne očekujemo audio-čudesa od ovako malenog uređaja, ali će poslužiti.

Osim projiciranja video sadržaja, možeš ZenBeam Latte koristiti i samo kao audio bluetooth zvučnik. Ovako svestran uređaj nam se sviđa i voljeli bismo ga imati u svom arsenalu uređaja za zabavu.

Cijena mu je oko 399 dolara, a konkurencija (kao Xiaomijev Mi Smart Compact projektor) je skuplja, barem za stotinjak dolara. Još uvijek se teško nalazi na sniženjima jer je predstavljen početkom siječnja.

TAGOVIdizajn kućno kino projektor tech uređenje doma zabava