Tech

okupaj se glazbom

Aside Banners

Tražiš bluetooth naglavne slušalice? Evo par komada za svaki džep

Piše , Objavljeno

Izvor: Amazon / Ebay edit

Bluetooth slušalice su posvuda oko nas, od onih sitnih povezanih žicom koja ide iza vrata preko true wireless slušalica (čitaj AirPods i svi klonovi) te do nama najdražih – naglavnih koji nas nježno okupaju glazbom. Ili nas našamaraju kad pustimo Suicidal Tendencies. Upravo sam o njima odlučio složiti članak da ti pomognu pri kupnji. Ili da stvore želju da potrošiš novce koji te svrbe u džepu. Poslagano je redom po cjenovnim kategorijama, izdvojih sve što mislim da vrijedi na tržištu – od savjeta za jeftilene do savjeta za najskuplje.

Ispod 500 kuna – bilo koje, ali da prepoznaješ ime proizvođača

Sve je to isto. JBL, Phillips, Sony… Ono što plaćaš je komad plastike s kojeg bežično možeš slušati glazbu. Nemoj očekivati čuda. Izaberi nešto što ti se sviđa. Ja bih išao s JBL-om, a možda je to zato što ga najčešće vidim.

Jabra Elite 45h

Ove nisu over-ear već on-ear. Sjede ti direktno na uhu i cijeli tramvaj će čuti što slušaš, ali su odlične kvalitete i zvuka – pogotovo za cijenu. Dizajn je suptilan i toplo ih preporučamo. Mogu se pronaći za nešto više od 500 kuna.

Anker Life Q30

Anker je počeo s kablovima, a sada su postali zaslužni za skoro sve moje tehnološke potrebe. Već sam se se upoznao s njihovim glasnicima glazbe kad sam kupio Soundcore Slim slušalice za Singles Day na AliExpressu (a nisam bio singl, jokes on you, Ali!). Nakon toga je uletio i zvučnik Soundcore Flare, a sada su tu i ove slušalice. Imaju aktivan noise cancellation za veće uživanje u glazbi, jastučići idu oko uha pa su ugodne za par sati slušanja, a baterija traje i traje. Malo škripe pa je očito da kvaliteta izrade nije kao na nekim skupljim slušalicama s ovog popisa, ali kad su u pitanju budget over-ear slušalice – ne trebaš tražiti dalje. Cijena im je 80 dolara na službenom AliExpress storeu. Carina i PDV te možda zapadnu ako nisi snalažljiva osoba. A možeš ih potražiti i drugdje.

Jabra Elite 85h

Ovo 85h ne znači da sviraju 85 sati, to je samo oznaka modela. Nisam ih imao osobno priliku testirati tako da moj co-sign možda ne znači puno, ali na Wirecutteru su stavljene na sam vrh – a njima vjerujemo. To su tech-recenzenti New York Timesa koji znaju što rade i oblikuju naše shopping košarice već godinama. Dizajn je fantastičan, jeftinije su od Sonyja i možda su baš ono što ti treba. Mogu se pronaći za 1300 kuna. Nećeš dugo tražiti.

Sennheiser PXC 550-II

Za vjernu legiju Sennheiser fanova moramo spomenuti i ovaj model. Bluetooth ti omogućava fleksibilnost bez žica, ali mi je jasno da se neki audiofili kunu u žice – a s ovim slušalicama je to isto ostvarivo. Ako ste navikli na puno basa u slušalicama (što je čest slučaj s jeftnijim komadima), možda vas šokira manjak basa u ovim slušalicama, ali s ovim modelom ćeš čuti glazbu kako bi ona trebala biti slušana. Slušalice podržavaju velik broj Bluetooth audio kodeka, veći nego Sonyjev flagship model pa možda ti to bude prevaga u kupnji. Dostupne su za nešto iznad 2000 kuna.

Sony WH-1000 XM4

Ove slušalice ćeš naći na svakom mogućem popisu najboljih bluetooth slušalica. S razlogom. Dosad je model WH-1000 XM3 bio vrh ponude, a onda je Sony odlučio još jednom stati na gas i poboljšati ponudu. Ako već imaš XM3, preskoči ove, ne isplati se iskeširati masu novca, ali ako želiš najbolje slušalice na tržištu – ne traži dalje. Active noise cancellation je bolji nego na prethodnom modelu, a ono što je možda najveća prednost je što XM4 može biti spojen na dva uređaja istovremeno. U našem slučaju bi to bilo na laptop i na mobitel za besprijekoran rad od doma. Ne pričamo o prokrastinaciji i distrakcijam, pričamo isključivo o mogućnostima i switchanju sa zadatka na zadatak te s uređaja na uređaj. Osnovna cijena im je oko 2700 kuna, ali vjeruj – isplati se svake kune.

Možeš potražiti i slušalice Bose 700 u istom cjenovnom rangu iako blagu prednost dajem Sonyju.

 

TAGOVIbluetooth bluetooth slušalice glazba sony