Auto & Tech

Novo doba

Aside Banners

Twitter doživio „rebranding“, evo kako se sada zove poznata aplikacija

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock/kovop

Nakon 20 godina poznavanja ove aplikacije pod imenom Twitter, Elon Musk najavio je promjene i nadolazeći „rebranding“ ove popularne aplikacije.

Osim novog naziva, Twitter će navodno promijeniti i jedan od glavnih elemenata vizualnog identiteta ove tvrtke, logo kompanije. Novo ime i logo ove društvene mreže vjerojatno neće iznenaditi fanove ovog bogataša, jer je „ljubav“ između Muska i slova koje će reprezentirati platformu, općepoznata činjenica.

Na svom Twitter profilu, Elon je potvrdio da će se ove promijene dogoditi u skoroj budućnosti te je otkrio kako će izgledati novi Twitter.

Naime, poznatu plavu pticu koja je ikona Twittera, uskoro će zamijeniti vizual slova X, koje će ujedno biti i novo ime kompanije. Nakon Tesle X, projekta Space X i svog sina kojeg je nazvao X Æ A-Xii, nije čudno da će još jedan Muskov projekt sadržavati ovo slovo.

„Nisam siguran koji su to suptilni tragovi odali tu tajnu, ali sviđa mi se slovo X“, napisao je milijarder.

Linda Yaccarino, izvršna direktorica aplikacije, nazvala je ovaj rebranding „iznimno rijetkom pojavom“i odličnom prilikom da novi vizualni identitet ostavi upečatljiv dojam.

Musk je u javnost iznio ideju da novi Twitter, tj. X postane „aplikacija za sve“,  kada je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Web stranica X.com sada preusmjerava na twitter.com, a privremeni logo je objavljen, prenosi LADbible.com.

TAGOVIElon Musk Linda Yaccarino novi logo Twittera novo ime za Twitter rebranding twitter