Tech

što više znaš...

Aside Banners

Vrhunski trik – želiš pročitati Instagram poruku bez da ostaviš “seen”?

Piše , Objavljeno

Zapravo ovaj seen je unio nepotreban stres brojnim ljudima, to uopće ne bi trebalo biti tako. Svi smo pod pritiskom odgovaranja odmah nakon “seena” pa često jako dugo ne otvaramo poruke jer su druge osobe na iglama. To se dogodi kad našem mozgu ovisnom o naletima endorfina i adrenalina daš hrpu instant sadržaja i notifikacija.

Ako nemaš snage za hrabre poteze kao pročitati poruku s Instagraa, ostaviti ju da stoji i odgovoriti kad imaš volje, snage i želje – imamo trik za tebe.

Zove se ograničavanje profila.

Sve što trebaš je posjetiti profil koji ti je poslao poruku, kliknuti tri okomite točkice u desnom uglu i izabrati “Restrict“. Poruka će se preseliti u Requests folder s porukama. Nećeš moći odgovoriti na nju, ali ćeš ju moći pročitati bez da pošiljatelj poruke vidi da je poruka pročitana. Odmah možeš istim putem maknuti restrikcije na profil, poruka će se vratiti u uobičajeni inbox, a pošiljatelj i dalje neće znati da je poruka pročitana.

Uz ovaj trik s porukama, dok je osoba “restricted” može ostavljati i komentare, gledati tvoje postove i Instagram storiese, ali ne može na nikoji način skužiti da je “ograničena”.

Restrict opcija služi kao tzv. “soft block” kad ne želiš nekoga blokirati u potpunosti.

Ovaj restrict s direktnim porukama je koristan trik za sve vas znatiželjne, ali umjesto trikova kako pogledati poruku bez da pošiljatelj to primijeti, poradite na boljim i kvalitetnijim odnosima koji mogu podnijeti par sati ili par dana do odgovora.

TAGOVIbonton društvene mreže Instagram ponašanje na internetu privatnost na internetu tech