Tech

xiaomi nacija!

Aside Banners

Xiaomi najavio novi Redmi Note 11, ovim modelom su još bliže iPhoneu

Piše , Objavljeno

Izvor: Xiaomi

Xiaomi već nekoliko godina pumpa pametne telefone na tržište, a velik broj njihovih modela su jeftini uređaji koji su korak ispred konkurencije. Riječ “jeftino” je u ovom slučaju dobra stvar i nikako ne opisuje kvalitetu uređaja već se odnosi isključivo na njihovu cijenu.

Redmi Note serija se prodaje u velikim količinama diljem svijeta, a u redakciji smo Xiaomijevi fanovi (čak se može reći i fan-boysi) pa nije ni čudno što “evo opet pišu o Xiaomiju”. Jer – evo opet Xiaomi ima nove uređaje.

Redmi Note 11 dolazi u 4 varijante – Pro 5G, Pro, “obični” Redmi Note 11 i te 11S. Dizajn je drukčiji od prethodnika, a ističu se ravne bočne strane koje su slične iPhone uređajima.

Redmi Note 11 Pro
Galerija

Razlikuju se u performansama, a moramo istaknuti kako je Pro 5G očito najjači model. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 695 procesor s podrškom za 5G. Ekran je 6.67-inčni 120Hz OLED panel. Baterija je ogromna, kao što je to inače slučaj sa svim Redmi Note uređajima – 5000 mAh s brzim punjenjem od 67W. Glavna kamera snima 108 megapiksela, a uz nju su još ultraširoka 8-megapikselna kamera te 2-megapikselna makro kamera. Megapikseli nas već dugo ne zanimaju previše, zanimaju nas performanse u mračnijim uvjetima – za to ćemo morati pričekati neovisne recenzije omiljenih nam Youtubera.

Pro model je gotovo identičan, samo nema podršku za 5G jer ga pokreće MediaTekov Helio G96 procesor. I njega bismo voljeli na testnu vožnju da vidimo može li podnijeti naših milijun otvorenih tabova i aplikacija.

Note 11 i Note 11S su nešto manji uređaji s ekranima od 6.43 inča LCD panelima s frekvencijom osvježavanja od 90Hz-a, nešto sporije se pune od dva Pro modela (33W brzo punjenje vs 67W brzo punjenje), ali su i dalje odlična opcija ako trebaš novi mobitel koji ti neće ostaviti rupu u novčaniku, džepu, kućnom budžetu, romantičnom odnosu, želucu.

I ne možemo vjerovati da ovo uopće moramo isticati – ali sve četiri varijante imaju konektor za obične slušalice. To nam treba, to nam daj. Cijene će biti objavljene naknadno, ali preporučena cijena za najnapucaniji 11 Pro 5G s 8 GB RAM-a i 128 GB za pohranu prostora iznosi 379 dolara. Najjeftiniji Redmi Note 11 (4GB+64GB) bi trebao stajati oko 179 dolara.

U prodaju dolaze uskoro, u Hrvatsku krajem veljače i početkom ožujka. Nakon recenzija ćemo odlučiti jesmo li spremni poslati Redmi Note 10 Pro u mirovinu.

Xiaomi najavio novi Redmi Note 11, ovim modelom su još bliže iPhoneu