Tech

mož!

Aside Banners

Za dizajnere, ali i gejmere! Novi Android tablet koji služi i kao prijenosni monitor

Piše , Objavljeno

Izvor: Lenovo / Canva

Dugo već nismo dobili neki Android tablet oko kojeg smo bili uzbuđeni. Početkom 2010-ih smo mislili da će tableti biti next big thing, ali se tržište brzo zasitilo, a svi smo brzo prigrlili nešto veće smartphone uređaje. Tableti su pali u zaborav. Osim svih iteracija iPada, o tom ni ne moramo puno pričati.

Sada je Lenovo izbacio jedan zanimljiv uređaj koji sigurno neće promijeniti odnos snaga na tablet tržištu, ali bi mogao biti zanimljiv različitim ciljnim skupinama. Zašto? Yoga Tab 13 može funkcionirati i kao eksterni monitor za laptop, Nintendo Switch ili bilo koji HDMI uređaj. Također ima i ugrađen stalak s kojim ga možeš držati na radnom stolu ili ga čak objesiti na zid.

Sjećamo se kada je Playstation izbacio PSOne, onu smanjenu verziju s eksternim, preklopnim ekranom. Mislili smo kako je to najbolja ideja još od otkrića vodokotlića, ali nismo baš doživjeli previše gejmanja na prijenosnim ekranima. Ovaj uređaj neće to promijeniti, ali ako netko ima potrebu za jednim većim ekranom u prijenosnoj verziji – Yoga Tab 13 bi mogao biti dobar izbor. Naravno, cijena će mu biti oko 650 dolara, što nije jeftino – pogotovo ako uzmete u obzir da danas možete kupiti eksterne monitore za dvjestotinjak dolara. Ali… S ovim ipak dobivate i kvalitetan Android tablet s kojim ćete moći stvarati i konzumirati sadržaj, surfati webom ili čistiti Gmail inbox od previše mailova.

Lenovo će izbaciti još nekoliko tableta ovog ljeta, ali ovaj nam se učinio najzanimljivijim. Dizajn je prepoznatljiv Yoga dizajn, sa zadebljanjem na jednoj bočnoj strani uređaja za lakše držanje u ruci.

Ovaj uređaj bi mogao pomoći kreativcima, dizajnerima i gejmerima kako bi proširili svoje iskustvo. Netko treba više ekrana, netko treba prijenosni ekran, netko treba dobar Android tablet. Još se nije pojavio na tržištu, ali ako ste u potrazi – možda biste mogli sačekati Yoga Tab 13.

TAGOVIgadgeti idesh tablet tech