Tech

lol

Aside Banners

Zvuči kao vic, ali nije! Možeš li pogoditi koji je najpretraživaniji pojam u Bingu?

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Europska unija je kaznila Google kaznom od 5 milijardi dolara. Neki bi to nazvali klasičnim punjenjem blagajne, ali Google želi toj presudi stati na kraj.

Google je mama i tata Android operativnog sustava na kojem dolaze predinstalirane Googleove usluge – Chrome browser i Google search. Europskoj Uniji se to ne sviđa, želi da korisnici mogu birati što žele koristiti. Naravno da je ovo pojednostavljeno viđenje jer smo lijeni objašnjavati cijelu situaciju i češljati kroz sudske dokumente. Ali… ALI! Jedan dokaz nam je fantastičan.

Jedan od “dokaza” je statistički podatak koji jasno pokazuje da ljudi ŽELE koristiti Google, a ne da ih Google prisiljava. SEO kompanija Ahrefs je došla do podatka kako je riječ “google” najpretraživanija riječ u Microsoftovoj tražilici Bing.

Nakon toga su najpretraživaniji pojmovi “youtube”, “facebook”, “gmail” i “amazon”. Što će reći – od top 5 najpretraživanijih pojmova, čak tri su u Googleovom vlasništvu.

The Verge je kontaktirao i Microsoft i Google za komentar. Microsoft je izjavio kako nemaju ništa za podijeliti, a Google nije odgovorio.

Zabavan dokaz svima nama koji ismijavaju Bing kao pretraživač iako nije uopće loš, ali navika je zeznuta stvar – stvar zbog koje Google dominira već jako dugo.

TAGOVIbing europska unija google internet pretraživanje