Auto & Tech

sve za stvaranje

Banner 300

OP-1 izgleda kao igračka, ali zapravo je sve što trebaš za stvaranje glazbe!

Piše , Objavljeno

Vidjeli smo ovaj maleni stroj u spotu od 20Syla, vrhunskog francuskog producenta koji nas veseli već čitavo desetljeće. Prvo nas je punio dobrom glazbom kroz francuski jazz-hop bend Hocus Pocus, a onda se negdje putem okrenuo elektroničkijem zvuku koji nam još uvijek ne izlazi iz glave i slušalica.

Iza ovog stroja stoji Teenage Engineering, kompanija kojoj ime savršeno pristaje jer tinejdžerski zaigrano stvaraju nevjerojatne uređaje za glazbenu produkciju.

Nećemo u čitavu paletu uređaja – samo ćemo se dotaknuti OP-1.

Tepaju mu da je najiščekivaniji sintisajzer u povijesti čovječanstva. Inovativan je, prekrasan i stvarno izgleda kao igračka.

Čak je i Trent Reznor (Nine Inch Nails) rekao “this is simply great”.

Što ti više treba?

Ovo je uređaj uz koji ti ne treba računalo, a i možeš ga imati. I sintisajzer i sampler i kontroler u jedinstvenom pakiranju. Efekata na bacanje. Čak ima ugrađen i FM radio – možeš snimiti malo Narodnog pa provući Škoru kroz filtere za novu hitčinu. Ako ti inspiracija ne dolazi, imaš i igru s helikopterom gore.

Imaš i super AMOLED display – da vidiš sve što radiš, a baterija traje duuugo.

Cijena mu nije mala – 1399 dolara, ali dobiješ sve za stvaranje glazbe ikad. Koriste ga Deadmau5 i Skrillex (okej, možda je ovo antireklama), John Mayer, Kevin Parker (Tame Impala), Tom Yorke, Metro Boomin, Toro y Moi, Damon Albarn, Justin Vernon (Bon Iver), ma svi ikad…

Ako želiš bilo što drugo – trebaš opremu, softver, računalo i mjesta u prtljažniku. OP-1 stane u ruksak. Ili malo veći džep. Sad kužiš zašto mu je cijena iznad tisuću dolara. Trebaš? Možda ne. Želiš? Sasvim sigurno.

View this post on Instagram

exploded view #op1 #teenageengineering

A post shared by teenage engineering (@teenageengineering) on